У Луцьку дозволили поділити землю під ринком «Завокзальний»

 У Луцьку дозволили поділити землю під ринком «Завокзальний»
Депутати Луцькради проголосували за те, аби дати дозвіл на поділ земельної ділянки на вулиці Карпенка-Карого, 1, де розміщений ринок «Завокзальний».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії 25 липня.

Цікаво, що питання про розподіл землі стояло у порядку денному аж у восьмому десятку. Однак заступник міського голови Костянтин Петрочук запропонував розглядати його на самому початку та аби його відразу підписав Григорій Пустовіт – мовляв, аби не затягувати».

Голова «земельної» комісії Луцькради Олександр Козлюк повідомив, що із пропозицією поділу звернулося КП «Луцькі ринки».

«Є майно на ділянці Карпенка-Каарого,1. Наше комунальне підприємство сплачує податки за їхнє майно, яке там розміщене», - мовив Козлюк. Тому КП звернулося із прохання щодо розділення ділянки, аби відділитися від майна.

Площа ділянки, яку ділять, становить майже 3,5 га. Її пропонували поділити на дві частини – 2, 8 га і 0, 71 га.

Депутат Павло Данльчук нагадав про заборону поділу та передачі ринку Луцькрадою.

«Рішення, яке ми зараз приймемо про поділ земельної ділянки, чи воно не суперечитиме ухвалі Господарського суду від 14 червня 2018 року?», - спитав Данильчук. Ігор Поліщук натомість сказав, що ухвала «юридично нікчемна», бо всі дії по відчуженню ділянки винесли до цієї ухвали.

Депутат Юлія Вусенко зауважила, що є величезна кількість питань, тому варто юридичному відділу ознайомитися й з іншою ухвалою суду, аби не приймати поспішних рішень, адже є питання щодо площ розподілу. Натомість Козлюк повідомив, що в нього немає жодної іншої ухвали, а дозвіл на розподіл ділянки треба дати.

«Ми нічого протизаконного не робимо, лише даємо дозвіл на розподіл»,- каже Козлюк.

Зрештою після тривалих обговорень більшість депутатів підтримали проект рішення, дозволивши тим самим розподіляти ділянку – "за" проголосували 30 депутатів.

Нагадаємо, напередодні сесії представник Волинської обласної спілки споживчих товариств роздав обранцям громади та в.о міського голови Григорію Пустовіту звернення із інформацією, що відчуження чи поділ ділянки на Завокзальному ринку на вулиці Карпенка-Карого незаконні.

Очільник Волинської обласної спілки споживчих товариств Володимир Горгут у коментарі Інфомаційному агентству ВолиньPost розповів, що поділ ділянки вважає незаконним.

«На попередній сесії вони прийняли рішення розірвати з нами в односторонньому порядку договір оренди земельної ділянки і передати цю земельну ділянку КП «Луцькі ринки». Але там наше майно», - зауважив Горгут. Тож, з його словами, розподіл є незаконним, адже на ділянці в облспоживспілки зареєстрований майновий комплекс.

«І перше рішення теж незаконне, про розірвання в односторонньому порядку. Але вони далі роблять беззаконня, категорично всупереч тому, що передбачає закон, тому що у нас зареєстрований на Завокзальному ринку єдиний майновий комплекс. А єдиний майновий комплекс означає, що всі покриття, огорожа, ворота тощо – все вважається єдиним комплексом, і у Єдиному державному реєстрі майнових прав це прописано», - додав Горгут. Мовляв, при поділі земельної ділянки її частину хочуть залишити під будівлею спілці.

«То тут ось вони визнають право власності під будівлею, бо будівля наша, а там де лежить наше інше майно, виходить, права власності не визнають?», - зауважує Горгут.

Тому, за його словами, це дуже суперечливий момент. Окрім того, він нагадав про ухвалу суду, яка забороняє передавати ділянку чи відчужувати її у будь-який спосіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку дозволили поділити землю під ринком «Завокзальний»
25 липень, 2018, 11:16