«Спецназ» здавав у Луцьку кров. ФОТО

«Спецназ» здавав у Луцьку кров. ФОТО
Понад сто луцьких правоохоронців здали донорську кров - кожен по 200-300 мілілітрів.

Акція масового донорства відбулася 26 та 27 лютого.

Як розповів начальник міліції громадської безпеки Волинської області Володимир Поліщук, такі акції вже тривають протягом 15 років. За цей час донорами стали понад тисячу волинських правоохоронців.

«Це не якась рекламна акція, а люди реально здають багато крові, щоб допомогти людям, які в цьому мають потребу», - зазначив Поліщук. Він також здавав кров зі своїми колегами.

Наразі здали кров 60 працівників органів внутрішніх справ та курсанти і викладачі училища професійної підготовки працівників міліції. Вони здали понад 20 літрів крові. Сьогодні до заходу приєдналися 50 працівників спецпідрозділу «Беркут» та судової міліції «Грифон».

Головний лікар Волинської обласної станції переливання крові Юрій Кременець каже, що донори поділяються на два типи: ті, які просто приходять і здають кров, і ті, які перед тим дотримуються певних правил та дієти.

Донори першого типу отримують талон на харчування та 30 гривень. Як правоохоронці, які здали кров. Інші донори мають певну дієту харчування, не вживають алкоголю. За здачу крові вони отримують 120-240 гривень. Їхня кров іде на спеціальні медичні потреби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоть за что-то им можно сказать:"Спасибо!"
Відповісти
А кров цікаво чи нормальна?)))
Відповісти