Як очистити сміттєві баки від неприємного запаху*

Як очистити сміттєві баки від неприємного запаху*
Сміття не може мати приємний запах. Але це не означає, що з ним потрібно змиритися, якщо він поширюється з кімнати в кімнату. Зазвичай винним у цьому є сміттєвий бак. Якщо в ньому лишилися частки їжі, рідина, вони можуть не лише псувати вам атмосферу, а й приваблювати комах, гризунів, ящірок. Пластиковий контейнер для сміття легко чистити, тож варто зробити це вже зараз. Ми розповімо, які прості засоби допоможуть в цьому.

Сода

Спочатку очистіть контейнер від сміття, промийте його і просушіть на відкритому повітрі. В квартирі можете поставити його на балкон. На майбутнє – завжди вистилайте бак міцним поліетиленовим пакетом.
Засипте содою дно контейнера, щоб вона поглинула неприємні запахи. Залиште ємність порожньою хоча б на добу, а потім промийте її. Можна також висипати соду безпосередньо у відходи, якщо ви в даний момент не маєте можливості викинути їх.

Відбілювач

Цей засіб одночасно усуває запах і виконує дезінфікуючу функцію. Правда, сам відбілювач також доволі різко пахне. Зате він ефективно знищує мікроби й відлякує шкідників. Будьте обережні з використанням цього засобу. Впевніться, що він не пошкодить матеріал контейнера. Працюйте у добре вентильованому приміщенні. Найкраще ж робити все на відкритому повітрі. Хімічні випаровування є небезпечними для очей, шкіри, органів дихання.
Змішайте 5 л води з 50 мл концентрованого відбілювача. Отриманою сумішшю промийте бак. Якщо запах лишився, трохи підвищте концентрацію.

Котячий наповнювач

Ці гранули добре поглинають рідину і запахи в туалеті вашого домашнього улюбленця. Те ж саме вони роблять і в сміттєвому баці.
Засипте наповнювач у контейнер і залишіть його там доти, доки він не стане вологим (або через тиждень). Запах не зник? Просто повторіть маніпуляції. Немає великої різниці між дешевими і дорогими наповнювачами. Тож купуйте найдешевший, а більш якісний товар лишіть для свого кота.

Серветки для сушки

Ще один зручний інструмент для усунення запаху зі сміттєвої корзини. Просто вистеліть дно контейнера серветками, і неприємні запахи лишаться в минулому. Можна вистелити бак серветками, які ви вже використовували для сушки.

Кавова гуща

Висушіть гущу, щоб вона перетворилася в порошок. Тепер посипте нею дно контейнера і лишіть доти, доки запах не зникне. Якщо ви любите каву, цього засобу для очищення повітря у вас повинно бути достатньо.

Своєчасно викидайте сміття, щоб воно не встигало розкластися і виділяти неприємні аромати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як очистити сміттєві баки від неприємного запаху*
27 липень, 2015, 11:54