На Львівщині двоє дорослих підхопили «свинячий» грип

На Львівщині двоє дорослих підхопили «свинячий» грип
На Львiвщинi є вже три пiдтвердженi випадки грипу - два типу A та один, ще ранiше, типу B, вiд якого померла трирiчна дитина на Самбiрщинi.

На «свинячий» грип захворiло двоє дорослих – це люди, яким понад 30 рокiв. Випадки зареєстровані у Львові та Червонограді, - пише ICTV.

Зараз здоров'ю людей нiчого не загрожує, оскiльки хворi вчасно звернулися по допомогу та отримали належне лiкування i вже виписанi додому.

Нагадаємо, з початку епідсезону захворюваності на грип та ГРВІ у Львівській області захворіли 194,9 тисячі осіб, з них 111 тисяч дітей до 17 років (57% від загальної кількості хворих).

За цей період в інфекційні стаціонари госпіталізовано 3,8 тисячі осіб.

Довідка


Свинячий грип (лат. grippus suum) — умовна назва захворювання, що виникає внаслідок зараження одним з численних вірусів свинячого грипу.

У травні 2008 року керівник групи по підготовки до пандемії у США Борис Люшняк (ця група займається боротьбою з поширенням масових епідемій) доповідав, що людство напередодні всесвітньої епідемії H1N1. Було навіть прораховано скільки може померти людей на всій планеті від цієї недуги - понад 250 тис.

У березні-квітні 2009 року в Мексиці зафіксовано спалах свинячого грипу штаму H1N1 серед людей. Збудником нової хвороби, що отримала назву північноамериканський (або мексиканський) грип, став вірус «Каліфорнія 04/2009», який утворився з людського вірусу грипу A (підтип H1N1) і частково з декількох штамів вірусу свинячого грипу.

Станом на 26 серпня 2009 р. у всьому світі зафіксовано 253169 підтверджених випадків зараження людей штамом H1N1. Померло 2572 хворих в 134 регіонах світу.

Джерело: Вікіпедія

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли ви бачите, що дитина засинає за столом чи підручниками - не пускайте в школу хоча б на один день. Багато не пропустить, виспиться, вигріється, побачите:чи є симптоми захворювання.
Така погода як зараз - дуже небезпечна.
Треба зробити профілактику організму, підняти імунітет, дати відпочити.
Відповісти
Останні новини
На Львівщині двоє дорослих підхопили «свинячий» грип
28 лютий, 2013, 07:52