Перевірки на Волині налякали «перевізників-нелегалів»

Перевірки на Волині налякали «перевізників-нелегалів»
На Волині після початку перевірок з боку Укртансбезпеки та поліції виручка офіційних перевізників зросла на 30-40%. Підприємці пов'язують це із тим, що наразі значно знизилася активність нелегальних перевізників, які не мають ліцензій на пасажирські перевезення.

Про це 1 серпня розповів перевізник Михайло Яцишин, який здійснює перевезення на міжобласних маршрутах, а також міжміські перевезення на Волині.

Чоловік зауважив, що нині уся молодь користується гаджетами, а інтернет просто кишить пропозиціями перевезень до інших міст, і зазвичай йдеться про нелегальні перевезення. У Луцьку вже навіть є визначені місця, де скупчуються такі перевізники.

«Приїжджають переобладнані Рено Трафіки, Форди на 6-8 місць, вони набирають людей. Це вже так званий нелегальний бізнес, який процвітає. Я не на одній нараді казав, що рано чи пізно це питання вистрелить, бо в погоні за прибутком, їдучи на переобладнаній машині водій робить 3-4 рейси, наприклад, до Львова, якщо є пасажири», - розповів перевізник.

Зазвичай такі послуги вартують на кілька гривень дешевше, однак пасажир не застрахований і ніхто не гарантує його безпеки. Адже аби отримати ліцензію, треба відповідати низці вимог, зокрема, й стосовно безпеки. Тож користуючись послугами перевізників без ліцензії, пасажир діє на свій страх і ризик. Однак люди не завжди цікавляться цією стороною питання.

Натомість коли до нелегальних перевізників підходять представники контролюючих органів, ті повідомляють, що просто зібрали групу на екскурсію тощо.

«Я готовий 100% говорити, що Укртрансінспекція посилила роботу. Ці місця концентрації так званого незаконного перевізника відомі – якщо це знає пересічний пасажир, то правоохоронці та контролюючі органи тим більше», - вважає Яцишин. За його словами, після початку перевірок у рамках операції «Перевізник» «нелегали» значно знизили активність. Внаслідок цього виручка у легальних перевізників зросла.

«По виручці - на 30-40%, вона зросла за 10 днів», - мовив чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
виручка зросла.... а про якість перевезень тут взагалі хтось хоть ЩОСЬ говорить?!!!! більше половини несправних маршруток ! і це лише ты, кого піймали! друга половина - така сама! зате дозволяємо підняти ВАРТІСТЬ!!! ПОЛЕ ЧУДЕС і місто Буратіно
Відповісти
це брєд, нічого не зросло, нелегали як їздили на головно любомль так і їздять. кажуть штраф 1800 грн відбивається за 1 день
Відповісти
А ще б заставили тих самих перевізників та їх водіїв виконувати вимоги документів щодо купівлі проїздних білетів на АС. А не грузити без квитка. А потім за межами АС збирати кошти. А де тут контролюючи ОРГАНИ?
Відповісти
А ще б тих перевізників та їх водіїв заставили виконувати вимоги керівних документів що до посадки пасажирів на АС з білетами. А то грозять, а кошти збирають за межами АС. Де контролюючи ОРГАНИ. Не займайтесь хвальбою.
Відповісти
Чесна фізіономія на фото ? Думаю ні 99% ні (Рожа)
Відповісти
Микольцю! Тобі не сюди,Тут не конкурс красоти. Коли немає аргументів то переходять на особистості. Сядь на самоті і подумай, якщо є звісно чим думати.
Відповісти
Останні новини
Перевірки на Волині налякали «перевізників-нелегалів»
01 серпень, 2018, 11:53