Луцькрада створила комісію і розбиратиметься з облсплживспілкою

Луцькрада створила комісію і розбиратиметься з облсплживспілкою
Договір з Волинською облспоживспілкою, яким місто віддало їй в оренду на 22 роки землю на Завокзальному ринку, втягнув підприємців «у рабство», - заявляє депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Таку думку 28 лютого він висловив під час розгляду питання про утворення тимчасової депутатської комісії з цього питання.

Як відомо, у травні 2011 року Луцька міська рада прийняла рішення про продовження договору оренди землі під Завокзальним ринком з облспоживспілкою на 22 роки. За це спілка пообіцяла добудувати надземний перехід від Привокзального майдану до Завокзального ринку.

А нещодавно понад дві сотні підприємців із Завокзального ринку підписалися під зверненням до прокуратури Волині, звинувачуючи облспоживспілку в свавіллі.

Для того щоб розібратися у конфлікті, депутати утворили спеціальну тимчасову контрольну комісію. Підприємці, зі слів депутата Андрія Козюри, нарікають на те, що їхні контейнери забирають, а на їхнє місце ставлять інші.

«Вони попросили розібратися, чи справді ці контейнери ставлять відповідно до схеми, і чи немає порушень прав та інтересів підприємців. У рішенні, яке ми приймали, ми зазначили, що облспоживспілка зобов’язана забезпечити вільні умови господарювання, тобто, ведення підприємницької діяльності. І другою умовою є те, що розірвати угоди облспоживспілка має право за згодою міської ради», - пояснив Козюра.

Депутат Андрій Осіпов вважає, що договір з облспоживспілкою варто переглянути. Мовляв, для міста він економічно невигідний, а підприємців ставить у «рабські» умови.

Цікаво, що Осіпов від самого початку виступав проти укладення такої угоди, стверджуючи, що не варто за півтора мільйона гривень, які спілка інвестувала у добудову мосту, віддавати їй землю під ринком на такий тривалий термін.

«Справжніми поневолювачами малого бізнесу у Луцьку є облспоживспілка. Рішенням, якого так домагався луцький міський голова, ми віддали людей в рабство. Ми створили умови, коли гроші, які мали бути у кишенях лучан, у садочках, в дорогах, перейшли у кишеню приватної контори», - зазначив депутат.

«Якщо ви думаєте, що облспоживспілка має якийсь стосунок до об’єднань дрібних підприємців, то ви помиляєтеся. Це давним-давно закритий клуб багатих людей. Можливо, прийшов час чесно визнати помилки і повернутися до перегляду того рішення?» - додав Осіпов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГОРГУТА,-жида пархатого на ПАЛЮ
Відповісти
Йогурта знахабнілого - на мило.
Відповісти
жид,не жид?яка різниця людина полубогом себе відчула.ківерцівсько-совдеповський царьок по найму ніг під землею не чує- полетів.а ми як мовчати будем то оренда скоро буде не по 60гр.м.кв а по 120-130 для початку?хто заборонить?він своїх пару баранів на збори приведе,скаже :ну ,ви ,вкурсі все дорожає,ринок зелінський(чи ще хтось) забере,я спаситель...що знов баранами побіжете поклони бити?
Відповісти
Горгуту багато чого сходить з рук: і підроба документів при звільнені з посади директора ринку Ломаги, і ще дечого багато. Правда восторжествує, і тоді клацнуть наручники на запястях цього матьорого хапуги, хоч навіть з запізненням.
Відповісти
Останні новини
Луцькрада створила комісію і розбиратиметься з облсплживспілкою
01 березень, 2013, 11:33