Нелегали не голодують, а їдять печиво з чаєм і «Мівіну», – міліція

Нелегали не голодують, а їдять печиво з чаєм і «Мівіну», – міліція
Керівництво пункту тимчасового перебування іноземців, що у селі Журавичі Ківерцівського району, не заперечує бунтівних настроїв своїх утриманців, проте переконує, що ті не голодують.

Нагадаємо, 18 січня стало відомо, що на Волині, голодують кілька десятків сомалійців, які вимагають звільнення та видачі їм документів для перебування в Україні. Правозахисники кажуть, що у пункті тимчасового утримання іноземців у Журавичах сомалійці голодують «щонайменше тиждень».

Заступник директора з режиму пункту тимчасового перебування іноземців УМВС України у Волинській області Олександр Лукашук у телефонному коментарі журналісту ВолиньPost зазначив, що без дозволу керівництва Державної міграційної служби не може надавати інформацію.

Проте він не заперечив факту бунтівних настроїв сомалійців.

«Ну, як би вони приймають їжу. Але в їдальню деякі люди не ходять, а приймають їжу на місці. Проводимо закупівлю продуктів, мається на увазі печиво, чай, «Мівіна». Вони це куштують в гуртожитку. Тобто як такого голодування в них немає», – зазначив він.

«Вони невдоволення виявляють у тому плані, що вони знаходяться тут 12 місяців. Раніше термін утримання був 6 місяців. Помінявся закон про біженців, і там чітко вказано умови їх перебування і терміни. Питання полягає у тому, що вони тут не хочуть перебувати 12 місяців», – розповів Олександр Лукашук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: нелегали
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикол, та де ж вони тут взялися?
Відповісти
Останні новини
Нелегали не голодують, а їдять печиво з чаєм і «Мівіну», – міліція
18 січень, 2012, 17:31
Джордж Лукас іде з кіно
18 січень, 2012, 17:07