На Волині фермер вирощує 57 сортів винограду. ФОТО

На Волині фермер вирощує 57 сортів винограду. ФОТО
У селі Заставне Іваничівського району фермер з дружиною вирощують безліч сортів винограду у теплицях.

Про це пише газета «Колос», передає ВолиньUa.

«У Заставному на 17 сотках землі організував вирощування винограду у шести теплицях. Аналогів йому на Волині немає. А грона звисають небувалих розмірів, що й заморський не завжди такий виросте», – йдеться у статті.

Сам Сергій Забавка родом із Дніпропетровщини, а виноградарство – справа сімейна. У Заставному почав займатися вирощуванням помідорів, але справа виявилася не дуже вдалою.

«Тому ще в 2013 році, прийшла ідея відвідати знамениті виноградники Михайла Павлівського на Херсонщині. Звідти натхненний від побаченого Сергій повернувся з першими виноградними саджанцями і взявся за роботу. Поступово назбирав матеріалу, сконструював теплиці. Далі дні за днями наполегливої праці почали показувати результати».

Зараз активно розвиває 57 сортів, а ще 15 – в перспективі. Всі види приживаються однаково добре, але не всі вкоріняються. Серед тих, яким найбільш до вподоби волинський ґрунт, столові – «Забава», «Перевтілення», «Фавор».

Зростає і сім винних сортів. Цьогоріч перші грона зрізали 10 липня, а завершити планують до кінця серпня. Реалізують плоди на ринках «Шувар» у Львові, Нововолинському ринку, продають відпочивальникам на Світязі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Весною посаджу банани та ананаси
Відповісти