Яку їжу брати в похід? Поради туристам*

Яку їжу брати в похід? Поради туристам*
Коли ви займаєтеся активним відпочинком на природі, їжа повинна давати вам близько 2500-4500 калорій в день. Енергетичні потреби залежать від вашої власної ваги, а також від ступеню навантаження. Але й стати ходячим складом провізії також не варто. Часто туристи-початківці беруть з собою надто багато їжі. Через це їм доводиться носити непомірно важкі рюкзаки, а інколи навіть викидати продукти по дорозі. краще не допускати. Знання набуваються з досвідом. Але ми дамо кілька загальних порад, які стануть вам у пригоді. Також вам можуть пригодитись туристичні набори з ось цього каталогу.

Загальне планування

При виборі продуктів звертайте увагу на наступні чинники:
• Смак. Харчуйтеся тим, що вам подобається (але відповідає наступним порадам). У поході не час для кулінарних експериментів.
• Калорії. На природі не варто розпочинати дієту. Через підвищене навантаження тіло потребує більше поживних речовин і води. Інакше вам просто забракне енергії.
• Поживність. В поході потрібно віддавати перевагу складним вуглеводам і білкам. Такі перекуси, як горішки й сухофрукти, забезпечують більш стабільну подачу енергії в м’язи, ніж цукерки.
• Вага і об’єм. Намагайтеся підбирати якомога легшу й компактнішу їжу. Особливо актуально це для багатоденних походів. Але це не повинно шкодити калорійності харчів. Обов’язково позначайте всі упаковки з їжею. Якщо її потрібно готувати, роздрукуйте відповідну інструкцію.
• Простота приготування. Якщо ви не досвідчений шеф-кухар, лишіть кулінарні експерименти на інший час. Завжди беріть певний запас готової до вживання їжі. Вона знадобиться, якщо не вдасться розкласти багаття. Перевіряйте час приготування таких продуктів, як макаронні вироби, крупи, картопля. Обов’язково беріть з собою достатню кількість палива.
• Вартість. Зручність має свою ціну. Спеціалізовані туристичні продукти можуть бути доволі дорогими. Але зазвичай вони одночасно легкі, компактні, поживні й не потребують багато часу для приготування.

Варіанти харчування

Ось що можна взяти у похід:

• Свіжа їжа. Беріть те, що не псується тривалий час. Багато продуктів просто не розраховані на літні походи. А от взимку можливостей більше, оскільки рюкзак охолоджується.
• Сухі продукти. Макарони, крупи, картопляні пластівці, супові суміші. Легкі, компактні, дозволяють отримати певне смакове різноманіття.
• Спеціалізовані сублімовані продукти. Мають дуже хороше співвідношення ваги й поживності. Але є доволі дорогими.
• Консерви. Поживні й різноманітні. Але займають багато місця, є важкими. Якісні консервовані продукти коштують дорого.
Щоб урізноманітнити їжу, захопіть з собою трохи спецій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яку їжу брати в похід? Поради туристам*
15 серпень, 2016, 14:01