Переваги високих черевиків для туризму*

Переваги високих черевиків для туризму*
Якщо ви збираєтеся активно відпочивати на природі, потрібно ретельно підібрати взуття. Перш за все необхідно визначитися: ви хочете купити чоловічі черевики в інтернет-магазині чи віддаєте перевагу низьким кросівкам? Переваги є у обох варіантів. Але зараз ми зосередимося на позитивних сторонах саме високого взуття. Розглянемо основні нюанси, які варто брати до уваги.

Підтримка та захист ноги

Високий черевик значно краще захищає кісточку, ніж низький кросівок. Завдяки цьому зменшується ймовірність розтягнень, вивихів, травмування гострим камінням та іншими предметами. На природі це особливо важливо, оскільки в горах чи в лісі захист ніг завжди актуальний. Не варто забувати й про гострі рослини. Колючки можуть пошкодити тіло так само сильно, як і каміння чи гілка. Чим далі ви відходите від протоптаної стежки, тим більше з’являється причин для використання черевиків.

Всепогодна універсальність

Високі черевики можна носити при будь-якій погоді. Вони захищають тіло від снігу, води, піску, дрібних камінців. Тому таке взуття підходить для різних місцевостей та кліматичних умов. Наприклад, якщо ви ступите у глибоку калюжу в звичайному кросівку, нога промокне. Черевик дозволяє з комфортом переходити доволі глибокі водні перешкоди. В поєднанні з туристичними бахілами таке взуття може повноцінно замінити чоботи. Але при цьому воно є легшим і зручнішим. Часто туристи носять одну й ту ж пару взуття практично круглий рік, лише змінюючи товщину шкарпеток.

Надійна підошва

Більшість звичайних кросівок не призначені для ходьби по гострому камінні, слизькій землі та гілках. Вони розраховані на заняття спортом чи міські прогулянки. Черевики ж, як правило, мають більш товсту підошву. Навіть якщо вони призначені для використання у місті, таке взуття все ж достатньо добре захищає ногу. А ще підошва зі щільної гуми повільніше стирається. Це означає, що ремонтувати черевики чи замінювати їх новими доведеться рідше.

Зручність

Високий черевик не лише захищає ногу, а й створює додатковий комфорт. Нога закрита від холодного чи гарячого повітря, бруду. Хоча деяким людям подобається максимальна відкритість. Це вже є справою швидше особистого смаку.

Ми не стверджуємо, що усі туристи повинні ходити лише у черевиках. Кросівки мають свої переваги. Вони легші, краще вентилюють ногу, їх можна швидше знімати й надягати. Різниця у вартості сучасних крекінгових черевиків чи кросівок є доволі невеликою. Тож при виборі потрібно орієнтуватися на характеристики взуття, а вже потім на його ціну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: черевики
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.