Медиків із пологового не звільняють, а переводять, ‒ головний лікар медустанови

Медиків із пологового не звільняють, а переводять, ‒ головний лікар медустанови
Як стверджує головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук, лікарів, які отримали сповіщення про скорочення, насправді не скорочують, а переводять через реформування медицини.

Відповідні накази № 3/1-17.3 і 6/17-3 управління охорони здоров’я Луцької міської ради, підписані начальником управління Федором Кошелем, він продемонстрував кореспондентам Волинських новин.

«Це не є видумка керівництва пологового будинку. Ми виконуємо рішення, які нам присилають», ‒ прокоментував медик.

Так, згідно з наказами, до складу КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1», зокрема, в амбулаторію на вулиці Бенделіані одну посаду лікаря акушер-гінеколога і одну посаду акушерки переведуть з 1 квітня 2013 року, а до складу КЗ «Луцька міська поліклініка №1», зокрема, в новоутворене відділення – амбулаторію на вулиці Привокзальній – дві цих штатні одиниці переведуть з 1 травня 2013 року.

«Наказ не про звільнення, а про переведення. Виведення ставки з переводом ставки разом із лікарем», ‒ зазначив Михайло Токарчук.

«Ми їх попередили, ми їх не звільнили. Така процедура, ми її маємо дотримуватися згідно із законодавством», ‒ зауважив провідний юрисконсульт КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» Микола Книш.

Окрім того, у документі йдеться про те, що при переведенні працівників потрібно «врахувати дільницю обслуговування вищевказаними посадами відповідно до розташування амбулаторії».

«Лікар, який обслуговував даний район, він має там його і обслуговувати», ‒ пояснив головний лікар Луцького пологового будинку.

Михайло Токарчук також зазначив, що посада акушерки в амбулаторії на вулиці Привокзальній – вільна. «Там можуть когось з училища ще взяти. Людини немає в нас. Наша розрахувалася. Буде вільна ставка, значить, когось з молодих спеціалістів є можливість влаштувати», ‒ додав медик.

А от щодо амбулаторії, яка функціонує на вулиці Бенделіані, 7, Михайло Токарчук розповів: «Лікар і акушерка згідні, вони дивилися, їм все підходить».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так ніхто і не сумнівався, що переводять. І з 3 поліклініки переводять. І зі станції швидкої переводять. І з районного пологового переводять... Хай би ще наших начальників десь попереводили.
Відповісти
Останні новини
Медиків із пологового не звільняють, а переводять, ‒ головний лікар медустанови
04 березень, 2013, 16:24