Cуд скасував вирок екс-голові Луцької райради

Cуд скасував вирок екс-голові Луцької райради
Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Луцького міськрайонного суду, відповідно до якого колишнього голову Луцької райради Богдана Пруса було визнано винним у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Справу скерували на новий судовий розгляд, ‒ повідомляє IA ZIK.

Власне, вироком Луцького міськрайонного суду були невдоволені як прокуратура, так і захист колишнього голови райради. Тож, обидві сторони подали апеляційні скарги. Якщо ж державне обвинувачення вважало вирок суду необґрунтовано м’яким, то думка захисту була протилежною.

Прус та його адвокат просили колегію суддів Апеляційного суду Волинської області вирок суду про визнання екс-посадовця винним скасувати, а провадженння у справі закрити.

Зрештою, колегія суддів дійшла висновку, що вирок – невмотивований, а тому підлягає скасуванню. Справу ж скерували на новий судовий розгляд в іншому складі суду для постановлення справедливого вироку.

Наприклад, Прусу закидали нібито підробку рішення райради, на підставі якого він та його заступник упродовж кількох років отримали надбавки обсягом 200 тисяч гривень. У скасованому вироку ж в одному місці зазначається, що рішення підробив Прус, а в іншому – що невстановлені особи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Cуд скасував вирок екс-голові Луцької райради
05 березень, 2013, 14:39