У Луцьку муніципали штрафуватимуть автоандонів

У Луцьку муніципали штрафуватимуть автоандонів
У Луцьку штрафуватимуть порушників правил зупинки, стоянки та паркування спеціальні інспектори департаменту муніципальної варти.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міськради у соціальній мережі Facebook.

Такі повноваження вони отримають завдяки Закону України «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». Новий державний акт набуде чинності в Україні 27 вересня.

Згідно з цим законодавством, виносити постанови за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів зможуть не лише поліцейські, але й інспектори з паркування. Вони матимуть доступ до бази даних реєстрації транспортних засобів для того, щоб мати інформацію про власника автомобіля, аби виписати йому штраф.

Якщо автомобіль припаркований у забороненому місці чи перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, то інспектор матиме право одразу на місці прийняти рішення щодо його евакуації.

Порушник має право сплатити його протягом 15 днів. Якщо водій протерміновує сплату — сума штрафу зростає. У випадку подальшої несплати, не потрібно звертатись до суду — діє виконавча служба.

Штрафи будуть сплачуватися на державні рахунки і на місцеві рахунки.
Також, якщо автомобіль перешкоджає руху транспорту, то його забиратимуть на штрафмайданчик і тоді власник-водій, зателефонувавши на 102, дізнається про те, що його авто є на штраф-майданчику.

Інспектори виїжджатимуть на місце порушення, робитимуть фотофіксацію не менше 4 фотографій з прив’язкою до місцевості і прийматимуть рішення чи евакуювати транспортний засіб через порушенням правил паркування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
штраф не застосовуватиметься за несплату паркування, що тривало до 10 хвилин, а порушники, які сплатили штраф протягом 10 банківських днів, можуть розраховувати на знижку в розмірі 50%
обов’язкова фото-відео фіксація порушень за допомогою планшетів із фотокамерами, на яких буде встановлено спеціальне програмне забезпечення!
Відповісти
закон зобов’язує при евакуації невідкладно інформувати їх про такий випадок за допомогою SMS та електронної пошти. Ці реквізити водіям треба буде надати до сервісних центрів МВС.
Відповісти
Нехай себе штрафують!!!!!! Муніандони!!!!! Коли почнуть штрафувати тих автоандонів які паркуються біля їхнього управління???? Пі....раси недороблені.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку муніципали штрафуватимуть автоандонів
30 серпень, 2018, 09:16