У Будинку офіцерів навчатимуть дизайнерів і будівельників

У Будинку офіцерів навчатимуть дизайнерів і будівельників
У луцькому Будинку офіцерів, що на вулиці Винниченка, навчатимуться дизайнери й будівельники з ЛНТУ – для студентів тут облаштують навчально-лабораторний корпус.

Про це розповів 19 січня проректор з адміністративно-господарської роботи Луцького національного технічного університету Микола Баховський.

За його словами, у Будинку офіцерів вже розпочався ремонт.

«Там було по коліна сміття. Вивезли звідти 20 КамАЗів непотребу», – зауважив він.

На третьому поверсі старі вікна вже замінили на пластикові. Нині замінюють інженерні мережі. Планують зробити й автономне опалення, зараз розробляється проект.

Також у майбутньому корпусі університету розмістять їдальню – 86 квадратних метрів приміщення віддадуть в оренду підприємцю, який буде годувати студентів.

«Це щоб студенти не бігали по кабаках, де і ціни вищі, і горілка продається. У нас будуть безакцизні товари», – зазначив проректор.

Також у новому корпусі керівництво вузу хоче облаштувати актовий зал, якого університет узагалі не має. Микола Баховський каже, що планують зробити зал щонайменше на 500 місць.

Навчатимуться у цьому корпусі студенти факультету будівництва і дизайну, оскільки їм бракує приміщень. До слова, частина дизайнерів навчається в одному з луцьких училищ, у якого ЛНТУ орендує приміщення.

Ректорат в центр переносити не будуть, хоча й планували, розповів проректор. Цього не робитимуть, адже більшість факультетів знаходиться у корпусах на вулиці Львівській. Проте у новому корпусі в центрі відкриють приймальню ректорату. Також тут буде філіал приймального відділення.

Реконструкцію планують завершити до кінця 2012 року, втім темпи робіт залежать від фінансування.

«Але ми не тільки розраховуємо на державні кошти, в нас є ще й власні. Але 4 мільйони ми плануємо отримати від держави», – зауважив він.

«Сьогодні туди пустити нікого не можна. Приміщення було доведено до крайнього спустошення. Там все знищили», – розповів Микола Баховський.

Нагадаємо, реконструкція Будинку офіцерів у Луцьку під навчальний корпус Луцького національного технічного університету обійдеться у понад 4 мільйони гривень.

За результатами тендеру 9 грудня ЛНТУ уклав угоду з ПП «Житлобуд–1» на реконструкцію будівлі військового містечка №67 (Будинок офіцерів) під навчально-лабораторний корпус ЛНТУ. Роботи необхідно виконати до грудня 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Будинку офіцерів навчатимуть дизайнерів і будівельників
19 січень, 2012, 12:21
Компанія Kodak збанкрутіла
19 січень, 2012, 11:31