На Волині доньці за вбивство матері дали сім років

На Волині доньці за вбивство матері дали сім років
Мешканці села Журавники Горохівського району призначили покарання за вбивство матері.

Горохівський районний суд виніс вирок, за яким жінка повинна відсидіти у тюрмі сім років, - пише Під прицілом.

Під час розслідування кримінальної справи, яке тривало близько року, правоохоронцям вдалося встановити всі обставини трагічної смерті літньої жінки, яку виявили закривавленою на порозі свого будинку.

Як виявилось, донька навідалась до матері, щоб випросити гроші на горілку. У селі вона вела розгульний спосіб життя та пристрастилася до алкоголю.

Випросивши 20 гривень, донька зі своїм співмешканцем пішла до торговки та витратила їх на алкоголь.

Однак, цього їм виявилося замало, тому підсудна знову почала випрошувати гроші в матері.

Жінка довго не йшла на вмовляння доньки, проте потім дістала 13 гривень і сказала, що більше не дасть, тому що та все потратить на горілку. Мати намагалась затягнути доньку до хати і вкласти спати, проте та ще більше розлютилась і почала шарпати літню жінку.

Під час невеликої сутички на подвір’ї мати підсковзнулась і впала, вдарившись головою в дерево. Донька, побачивши кров, взяла її під руки і завела в хату.

Проте, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, донька взялась за табуретку і кинула її на матір. Стілець потрапив жінці в перенісся, з якого пішла кров. Однак, і це не спинило навіжену доньку-п’яницю і вона, взявши в руки металевий товкач, почала бити ним матір по голові.

Літня жінка, обороняючись, підставляла руки, потім сіла на поріг, у неї з голови йшла кров. Підсудна, побачивши це, розвернулася та пішла до себе додому.

За кілька годин вона повернулась до матері, аби знову попросити грошей на горілку, однак, та вже лежала на закривавленій підлозі у веранді, тяжко дихаючи. Молода жінка вибігла надвір та здійняла галас.

Побачивши сусідку, вона попросила її викликати швидку медичну допомогу. Через деякий час приїхали лікарі та забрали жінку. Однак, наступного дня вона померла.

На місце події виїхали працівники міліції, які виявили сліди крові. Жінка визнала, що це вона побила матір, тож, її затримали.

Згодом судово-медична експертиза встановила, що смерть жінки настала внаслідок відкритої тупої черепно-мозкової травми з розтрощенням кісток склепіння черепу, обширним крововиливом під мозкові оболонки, з частковим їх пошкодженням, крововиливом в шлуночки головного мозку, що ускладнилось в свою чергу набряком та набуханням головного мозку.

Попри те, що підсудна щиро розкаялась у вчиненому, суд висловив сумніви щодо їх істинності, оскільки жінка страждає хронічним алкоголізмом.

Тож, Горохівський районний суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, яке спричинило смерть), призначивши покарання у вигляді позбавлення волі на строк сім років. Також за ґратами вона пройде примусове протиалкогольне лікування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині доньці за вбивство матері дали сім років
06 березень, 2013, 11:19