«Не маю права прощати», - Савченко про відмову священика МП ховати дитину

«Не маю права прощати», - Савченко про відмову священика МП ховати дитину
Голова облдержадміністрації Олександр Савченко прокоментував відмову священника УПЦ МП хоронити дитину, хрещену у церкві Київського Патріархату.

Нагадаємо, у селі Озеро Ківерцівського району настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті.

Трагедія сталася у багатодітній сім’ї села Озеро Ківерцівського району Волинської області.

Після майже п’яти років боротьби з раком зупинилося серце дев’ятирічної Регіни Чужук. Відразу після смерті дитини мама дівчинки звернулася до місцевого священика з проханням провести церковний обряд поховання, проте отримала відмову. За словами жінки, причиною цього стало те, що дівчинку хрестили у церкві Київського патріархату.

Рідні померлої відмови священнослужителя не розуміють, проте і засуджувати не беруться.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко прокоментував вчинок священика, який відмовився відспівувати дитину, хрещену у церкві Київського патріархату.

"Гірка ситуація. Я пам’ятаю аналогічну історію з Запоріжжя, коли не хотів священик відспівувати дитину, хрещену у Київському патріархаті. Я не можу судити священиків – я не їхній суддя, але мені здавалось, що церква – це осередок людяності, добра, інтелігентності. Будемо зустрічатися з вищими сановниками, будемо обговорювати ситуацію. Я таких речей не розумію і не маю права прощати. Ця подія не залишиться нез’ясованою. Якщо будь-які ритуали не спрямовані на людяність, геть їх з України! Також це ще одне свідчення того, що Томос, який підтримав Президент України та абсолютна більшість місцевих на Волині є необхідним. Інституції, навіть ті, які не є державними, але впливають на душі та свідомість громадян не повинні існувати на території держави, якщо вони не сповідують християнську мораль", - зазначив Олександр Ілліч.

Окрім того, Савченко висловив свої співчуття родині з приводи втрати дитини, -повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Дівчинку поховають 5 вересня о 12:00. Обряд проведе священик Української Православної Церкви Київського Патріархату отець Олег Чвир.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В тому Озері то директорка школи чудить,то тепер естафету перейняв священик.Дурдом.гнати таких нелюдів з села!
Відповісти
Творец все видит! Его долготерпение не вечно...Мерзости земные вокруг, сплошные мерзости тех, кто и Господа решили поделить...Считают себя воцерковленными, но так и не поняли, что Он един, во всех ипостасях один!
Відповісти
цікаво, а чому з аналогічними проханнями не звертаються до штундів, чи до католиків?
Відповісти
Обращаюсь к господину "я". Такого понятия как "штунды" не существует. Это пошло в народе от немецкого "Штунден", то-есть время. Таким призывом немцы ограничивали во время оккупации собрания сектантов, не давая особенно засижываться.А по вопросу обращения -все не так просто. Церковное чиновничество даст фору в этом деле многим светским учреждениям.
Відповісти
Українська Православна Церква існує тісячоліття завдяки своєму уставу тобто статуту, закону. Церковний устав написаний святими. Священник немає права порушувати церковний закон.
Відповісти
Я не думаю що будь який політик має право засудити вчинок того чи іншого священника,а взагалі-то по церковним правилам людина яка довгий час не причащається або знаходиться в росколі після своєї кончини не може бути похована в православній церкві яка є в єдності з вселенським православ"ям .
Відповісти
Чомусь претензій що до інших вір і сект немає лише тільки до церкви УПЦ. Можливо наші урядовці хочуть самі в ризи священнослужителів одягнутись чи все ж таки з своїми проблемами на своїх посадах розберетесь .
Відповісти
Це проблема не дитини, а не свідомих батьків, які «христили» її в розкольників кп-істів. То чому вони не звернулись до них (кп-істів) щоб відспівали дитину? Це ж логічно! І не було б інцеденту! Наші священники не мають права відспівувати людей які не хрещені або іновірців! Це закони церкви які прийшли до нас від апостолів. А взагалі, вже набридло шо політики лізуть зі своїми порадами до церкви. Хай займаються своїми прямими справами - а то рівень життя як в країнах африки.
Відповісти
А ти, Сергійку, попатякай про розкольників, будь ласка, на на ВУЛИЦІ, до стоматолога тільки талона взяти не забудь. Кацапську секту, яка позахоплювала такі святині, як Києво-Печерську та Почаївську лаври і стриже з того бабки - час брудною мітлою винести з України, як і їх прихильників, котрі на камеру журналістам кажуть "Нєт такой страни Украіна"!
Відповісти
Коли один чоловік був ще дитиною, бабуся завжди казала йому: «Онучок, ось виростеш ти великий, стане тобі на душі погано - ти йди до храму, тобі завжди там легше буде».
Виріс чоловік. І стало йому жити якось зовсім нестерпно. Згадав він пораду бабусі і пішов до храму. І тут до нього підходить хтось: «Не так руки тримаєш!» Друга підбігає: «Не там стоїш!» Третя бурчить: «Не так одягнений!» Ззаду обсмикують: «Неправильно хрестишся!» А тут підійшла одна жінка і каже йому :
- Ви б вийшли з храму, купили собі книжку про те, як себе тут вести треба, потім би і заходили.
Вийшов чоловік з храму, сів на лавку і гірко заплакав.
І раптом чує він голос:
- Що ти, дитино моя, плачеш?
Підняв чоловік своє заплакане обличчя і побачив Христа, каже:
- Господи! Мене в храм не пускають!
Обняв його Ісус:
- Не плач, вони й мене давно туди не пускають.
Відповісти
Останні новини
«Не маю права прощати», - Савченко про відмову священика МП ховати дитину
04 вересень, 2018, 17:29