Розкажуть, чи існує луцький сленг

Розкажуть, чи існує луцький сленг
Усіх охочих запрошують завітати на гутірку «Чи існує луцький сленг?»

Про це повідомляє Волинь Online із посиланням на організаторів.

«Луцьк – це не лише архітектурні пам’ятки, затишні кафе та цікаві події. Луцьк – це ще й «особливі» слова. Бажаєте освоїти мову істинного лучанина? Тоді вам неодмінно потрібно відвідати гутірку «Чи існує луцький сленг?», – кажуть організатори.

Гутірка відбудеться 8 вересня о 15:00 за адресою вулиця Кафедральна, 4.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцкого сленга не существует, а вот волынский - да. "Гиндого", "урлюп", "файерка", "футерувати", "кредис" (в переводе: вот там, отпуск, горелка, кормить, шкаф) - это лишь небольшая часть словарного запаса волынского суржика, в котором есть причудливое влияние немецкого, польского и других языков. Кстати, мне лично это весьма помогло выучить ряд европейских языков, в частности немецкий, французский, испанский.
Відповісти
а українську вивчити слабо?
Відповісти
Не слабо. Більше того мовою володію досконало і впевнений, що Вам тягатися зі мною в знаннях мови важко буде. Щоб вирішити нашу суперечку, давайте в присутності головного редактора Волинь Post напишемо диктант на мові. Якщо Ви переможете, я виплачу Вам 100 тис. гривень, якщо перемога буде за мною - Ви на цьому сайті напротязі року будете визнавати, що людина є стільки раз людиною, скількома мовами вона володіє. В цьому плані я вшестеро людина, володію вільно крім трьох європейських мов навіть карачаєвською (жив на Кавказі). А Ви? Мовою перестав спілкуватись після того, як подібні Вам стали вимагати від дружини спілкуватись на мові. Вона за національністю осетинка і мови не знає. Я відразу перестав спілкуватись в знак солідарності на мові, бо зрозумів, що насиллю треба протиставити своє мовне насилля. Запамятайте, молодий чоловіче, що основний закон фізики - третій закон Ньютона, який говорить, що "дія породжує протидію". Ви і Вам подібні цього, на жаль, ніяк не второпають. Одним словом, "к барьеру!", господин неизвестный защитник мовы! Я к Вашим услугам и у Вас есть шанс (правда, ничтожный) выиграть 100 тыс. гривен! Честь имею!




Відповісти
Что же Вы исчезли из "эфира", упрекнувший меня в незнании мовы? Как упрекнуть - то Вам не слабо, а как сойтись в открытом поединке на диктанте - то Вы в кусты...Видимо кроме суржика Вы ничем другим не владеете! Весь словарный запас таких с позволения сказать "патриотов" обычно состоит из понятий: "тіпа", "класно так!", "голімий" - сплошь слова-паразиты. Ну, а дальше, как правило, все компенсируется ненормативной лексикой, которая на улицах стала уже бичом божьим...


Відповісти
Останні новини
Розкажуть, чи існує луцький сленг
04 вересень, 2018, 22:18