Студентський профілакторій СНУ закрили?

Студентський профілакторій СНУ закрили?
З 1 березня санаторій-профілакторій СНУ імені Лесі Українки припинив набір студентів для здійснення лікування та проведення процедур.

Про це в листі депутату Анатолію Вітіву розповіли студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Молодь просить розібратися його із ситуацією, ‒ пишуть Відомості.UA.

Відповідно до викладених у листі обставин, санаторій-профілакторій СНУ імені Лесі Українки, в якому лікувалися та проходили профілактичні процедури студенти навчального закладу, з 1 березня припинив набір студентів для здійснення лікування та проведення процедур. За словами заявників, у закладі їм повідомили, що це пов’язано з припиненням фінансування санаторію.

Головний лікар санаторію-профілакторію Людмила Гошко повідомила, що фінансування закладу здійснюється через Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що є підвідомчим Міністерству соціальної політики України. За її словами, у Фонді стверджують, що розпочати фінансування санаторію-профілакторію з початку 2013 року не вдалося через те, що Правління Фонду не може зібрати кворум для зборів, у тому числі, для вирішення питання фінансування.

Як стверджує Гошко, така ситуація призвела до того, що у Фонду виникла заборгованість перед санаторієм-профілакторієм обсягом близько 200 тисяч гривень, в тому числі, заборгованість з виплати заробітної плати перед працівниками закладу обсягом близько 120 тисяч гривень.

«Враховуючи те, що з Фонду фінансується не один заклад, доречно зауважити, що така ж ситуація склалася і з іншими закладами, які також стали заручниками ситуації. Крім того, викликає занепокоєння ситуація з грошима, які фактично мали надійти на рахунки Фонду з Державного бюджету, але не були направлені за призначенням», ‒ йдеться у зверненні нардепа до міністра соціальної політики Наталії Королевської та генпрокурора Віктора Пшонки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПАКРАЩЕННЯ!!!
Відповісти
напокращувались! о, Королєвська! перед виборами приїжджала з шевченком, тут байкі про опозиційність і зарплату розказувала, а стала міністром, люди зарплати 2 місяці не отримують!
Відповісти