На Волині люди масово палять сміття. ВІДЕО

На Волині люди масово палять сміття. ВІДЕО
На Волині продовжують масово палити сухе листя та сміття.

Аби знищити біосміття, господарі розводять багаття, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Однак, як виявилося, не всі знають, що це – заборонено законом.

"Дуже дивує те, що коли ти ввертаєшся до людей, тим більше старших людей, досить такого, гарного віку, і 50, і 60, і 70 років, а вони ведуть себе як малі діти. Вони кажуть: «А що тут такого, ми завжди так робим», – коментує ситуацію речник Управління ДСНС Волині Ірина Варварук.

Волинські рятувальники кажуть, спалювання сухої рослинності може призвести до непоправних наслідків для екології, людського здоров’я та навіть життя.

Виявляється, паління картоплиння спричиняє неабиякі викиди в атмосферу. Якщо раніше картоплю обробляли хімікатами, то всі вони опиняються в повітрі. Як результат - хвороби дихальних шляхів та онкозахворювання.

Крім цього, дим заволочує автошляхи. Через це, кажуть пожежники, збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод. Вкрай небезпечно спалювати листя поблизу торфовищ.

«Коли займається частина торфополя... Торф дуже важко гасити. Повністю загасити торф... Треба, не знаю, скільки зусиль, і скільки води, ресурсів матеріальних і людських затратити. Але коли горить торф... У нас був випадок, у одному районі рвалися снаряди, які і досі лежать у землі, і які щороку земля продовжує віддавати», – продовжує речник УДСНС.

Волинські рятувальники впевнені – вихід є. Найпоширенішим та найбезпечнішим виходом є звичайні смітники та компостні ями. Їх може зробити кожен господар.

«Дуже зручно один раз зробити і все. Кожен господар може збити декілька дощечок та туди все складати. І з часом воно все перегниває», – зазначила Ірина Варварук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палить тільки бидло яке тільки права качати вміє. А як таких людей ще називати ?
Відповісти
Опоблікуйтe наукові досліджeння стосовно виділeння шкідливих рeчовин при спалюванні дeрeвeни,листя,вугілля в грубці і просто на вулиці.
Доки нeмаe наукових даних-цe всe бла,бла,бла.
Відповісти
ДСНС якe ігноруe порушeння пожeжних правил стосовно eлeктро кабeлів в кроні дeрeв,смітeвих контeйнeрів біля eлeктро підстанцій,відсутність громовідводу в багатоповeрхових будинках,сміття горючe в підвалах,тeхповeрхах.кабeля в димовeнтиляційних каналах.
Ці порушeння створила Луцька міська рада і Жeки,Тов м.ж.к,Луцьксвітло,а ДСНС іх покриваe.
Дснс проводить імітацію роботи,тому люди горять.
Відповісти
Останні новини
На Волині люди масово палять сміття. ВІДЕО
12 вересень, 2018, 10:05
Як подолати варикоз*
12 вересень, 2018, 09:56