У Луцьку на річці відгуляли Водохреще

У Луцьку на річці відгуляли Водохреще
У Луцьку з нагоди свята Водохреща 19 січня молилися Богу, святили воду у Стирі і занурювалися у неї, не зважаючи на холод.

Ще зранку у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку почалося Богослужіння. Водночас на площі біля храму лучани набирали освячену воду. Приходили як з маленькими пляшками, так і з великими відрами.

Охочих набрати святої води було чимало: по неї вишиковувалися цілі черги. Простояти в такій «колєйці» можна було і годину, і цілих півтори.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл в соборі розповідав людям, що йорданська вода має велику силу і щороку люди повинні освячувати нею свою домівку. Також владика сказав, що традицію освячувати воду на річках і озерах придумали не священики, а самі прихожани.

«Це те, що забажали ви, прихожани: давайте освятимо річку, ставок, водозабори. Мене запрошували освятити ту воду, яку доводиться пити з крану. Це ваше бажання, а не моє% піти на «Луцькводоканал» і освятити його. Тому сьогодні благодать Святого Духа спочиває на усіх водоймах, де звершується молитва», – сказав архієпископ Михаїл.

Потому він побажав усім волинянам, аби Господь благословив всю воду, яка «була б нам на здоров’я тілесне, на здоров’я духовне, на укріплення наших фізичних сил, і щоби благодать Святого Духа очистила нашу землю і оздоровила її».

Потім священики і миряни хресним ходом рушили проспектом Волі та парком імені Лесі Українки на центральний пляж.

Колядкою та віншуванням зустріли хід учасники природно-духовного центру «Свіча». Потім священики прочитали молитви, а владика Михаїл освятив воду. Для безпеки пляж патрулювали бійці МНС.

Першим в освячену воду заліз екс-мер Луцька, депутат Луцькради Богдан Шиба. «Зараз в мене стан щасливий, одухотворений, бо то особлива вода, в ній всі болячки змиваються. Боятися купатись немає чого. На цілий рік заряд здоров’я і доброго духу», – казав мокрий, холодний і задоволений Шиба.

Виміряти температуру води власним тілом знайшлося чимало охочих. Серед них був і любитель зимового плавання, депутат Луцькради Павло Данильчук. За його словами, купання в ополонці для нього – річ щоденна.

Депутат Волиньради Ігор Гузь цьогоріч пірнав втретє. Подивитися на чоловіка прийшла і його дружина Оксана. «Всім раджу. Я раз в рік купаюсь. Для мене традиція. Ми йдемо разом із владикою і вірянами. Це піднімає бойовий дух», – сказав Ігор Гузь.

Також на пляжі учасники духовного центру «Свіча» пропонували безкоштовно випити… горілки. Щоправда, була альтернатива – чай або кава.

























































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Водохреще
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Данильчук канєшно молодчик, кожен день купатися це круто.
Відповісти
Оце молодці хлопці, оце справжні депутати))). Ігорю та Павлу респект, справжні чоловіки.
Відповісти
А де Свобода? Вони ж такі борці за українські традиції! Шось я тільки Фронт Змін бачу і Шибу
Відповісти
"відгуляли" Водохреще... на головному фото -- дівиці з горілкою. невже така назва достойна такого свята? :( прикро навіть таке читати
Відповісти
Олено, на жаль такі реалії. Дівчата з тацею горілки вирішили попіарити "Хортицю" і люди на це велися. Випивали, дякували і ніхто не зробив навіть зауваження! Такі люди. А журналісти тут не винні, вони написали те що було
Відповісти
Да, горілка - це прикро, але є нормальні люди, які справді вірять у Бога і гарно святкували! Хлопці з "Фронту змін" просто козаки, вони завжди купаються і не лише на Водохреща! Так тримати! А Свобода мабуть горілку в барі цмулили(
Відповісти
Купання - це правильно! Хто купався - молодець) Націоналіст повинен бути здоровий і тілом, і духом!
Відповісти
Доброго дня всім !!! Мені з донечкою дуже сподобалось це дійство... Приходьте в наступному році, не пожалкуєте !!!
Враження від купання тільки позитивне...
Відповісти
Дівчата з "Хортицею" молодці! 50 з перцем після крижаної води нікому незавадили!!!!!!!!!!!!! Чекаємо вас і в наступному році!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на річці відгуляли Водохреще
19 січень, 2012, 16:32