«Більше туди не поїду»: чому волинянка витримала лише тиждень на заробітках у Польщі

«Більше туди не поїду»: чому волинянка витримала лише тиждень на заробітках у Польщі
Заробітчанка, яка шукала кращої долі у Польщі, розповіла, чому повернулася у Володимир-Волинський.

Ірина після тижня роботи на пана у Польщі повернулася до Володимира, - пише Володимир Медіа.

Перевізник доставив її на роботу до фермера, в якого є яблуневі сади. Щодня Ірині доводилося обривати яблуні, що росли рядками довжиною у 850 метрів.

Щоб дістатися до яблук, жінці доводилося не лише самостійно тягати розкладну драбину від дерева до дерева, а й совати за собою відро, вага якого у наповненому стані сягає 15 кілограмів.

Потім акуратно висипати у ящик, щоб не побити яблука. За декілька днів тяжкої праці трохи звикла. Проте оте «звикла» коштувало їй величезних синців на ногах та руках, постійно ниючого болю в спині.

Після роботи до ліжка заледве ноги волочила. Відпрацювавши сім днів, фермер заявив, що жіночої сили у нього вже надлишок, а ось чоловічої – брак. Тобто натякнув, що комусь із наших гастарбайтерів доведеться поїхати додому. Ірина після такої пропозиції навіть не роздумувала й сказала, що повертається.

За тиждень часу їй заплатили 800 злотих. 300 віддала за житло та перевізнику, який доставив її додому. Чистими привезла 500 злотих.

"Ніби й непогано, якщо врахувати, у Володимирі таку суму отримує за місяць роботи більшість працюючих. Однак проблема в іншому: скільки ще жінці доведеться віддати за ліки? Бо здоров’я погіршилось. Висновок для себе зробила: «Більше туди не поїду»", - йдеться у матеріалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіть і не знаю для чого ця стаття написана. Про те що всі і так знають?
Відповісти
Так треба було сказати пану, що вона готова працювати в офісі і відповідати на дзвінки, робити каву. А то бачиш - на дерево з відром її послав. Краще вже вдома біля телевізора. Про це ще непишіть статтю як вона тепер наступний тиждень вдома заробляла.
Відповісти
Безглуздя
Відповісти
з сигаретами їздить і не видєлуеться
Відповісти
Якщо хочеш робити то шукай роботу по собі на заводі,на прибирання але ніде легко не буває
Відповісти
А ви рані думали що вас там жаліти і нфжити будуть,, там таких як ви і своїх вистачає,їм треба робочу силу. А ви шановна якщо за тиждень здались, то сумніваюсь щоі на втизні будете так робити, оеш щось мати будеш день ніч пахати
Відповісти
Останні новини
«Більше туди не поїду»: чому волинянка витримала лише тиждень на заробітках у Польщі
24 вересень, 2018, 17:13