Як продавати ювелірні вироби вигідно та безпечно?*

Як продавати ювелірні вироби вигідно та безпечно?*
Золоті прикраси можна не лише носити, а й вигідно перепродавати. Готові оновити свою колекцію чи терміново потребуєте грошей? Перш ніж продать ювелирку, ознайомтеся з нашими корисними порадами.

8 рекомендацій продавцям прикрас

Врахуйте наступні підказки:
• Не дійте імпульсивно. Ретельно оцініть прикрасу. Зверніться для цього до кількох спеціалістів. Річ пов’язана з негативними спогадами і ви прагнете якомога швидше позбутися її? Все ж спочатку варто заспокоїтися і не піддаватися емоціям. Якщо з прикрасою потрібно розпрощатися, чому б не зробити це з вигодою для себе?
• Зверніться до професійного оцінювача. Ви можете не розуміти справжню вартість ювелірного виробу. Дизайнерські вироби та антикваріат інколи коштують значно дорожче, ніж пропонують в ломбардах чи інтернеті. Відслідковуйте зміну ціни на золото в інтернеті. Вона може суттєво коливатися навіть на протязі кількох днів.
• Вивчіть особливості виробу. Якщо він складається з кількох матеріалів, вам заплатять лише за золото. Виняток – антикваріат і дизайнерські предмети. Сережку без пари чи деформований перстень найчастіше купують за ціною брухту.
• Ретельно вибирайте покупця. Краще віддати перевагу відомій компанії. Перевірте її репутацію, відгуки інших клієнтів. Уникайте сумнівних угод.
• Роззирніться навколо. Не погоджуйтеся на першу-ліпшу пропозицію. Вона далеко не завжди є найвигіднішою. Спочатку зберіть заявки від кількох потенційних покупців. Порівняйте їх і виберіть найвигідніші для себе умови. Запропоновані ціни можуть значно відрізнятися одна від одної.
• Захистіть себе. Сфотографуйте ювелірний виріб. Опишіть його на папері. Якщо покупець є приватною особою, на зустріч з ним краще вирушати у супроводі друга. Попередьте близьких, куди саме йдете. Зустріч краще призначати вдень і в людному місці.
• Встановіть реалістичну ціну. Якщо вона буде завищеною, шукати покупця доведеться довго. Якщо ж виріб не є дизайнерським чи антикварним, покупця на нього можна й не знайти зовсім. Орієнтуйтеся на вартість прикраси, оголошену експертом. Перегляньте сайти з оголошеннями. Ознайомтеся з пропозиціями, схожими на вашу.
Також ми радимо ретельно підготувати прикрасу до продажу. Почистіть її. Для цього спочатку занурте ювелірний виріб у теплу воду з милом, а потім протріть м’якою тканиною. Для полірування краще звернутися до ювеліра, щоб нічого не пошкодити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.