У 2013-му на екрани вийдуть 20 українських фільмів

У 2013-му на екрани вийдуть 20 українських фільмів
На екрани України в 2013 році повинні вийти двадцять вітчизняних художніх фільмів різних жанрів.

Про це повідомляють у Держкіно України, ‒ пише Дзеркало тижня.

Однією з найбільш очікуваних премʼєр є фільм Віктора Андрієнка «Іван Сила» студії «Інсайт-медіа», кошторисна вартість згідно з договорами ‒ 15,5 млн грн. Проект позиціонується як дитячий, просвітницький, історичний. В основі стрічки ‒ історія знаменитого силача Івана Фірцака, який у 18 років став артистом цирку і побував на всіх континентах, вражаючи публіку неабиякими фізичними здібностями. Премʼєра запланована на літо-осінь-2013.

На кінець 2013-го ‒ початок 2014-го запланований вихід фільму «Параджанов» («Інтерфільм»; 11,2 млн грн) ‒ біографії знаменитого режисера Сергія Параджанова.

Серед вітчизняних кінопремʼєр 2013 р. значиться також фільм російського режисера Олексія Германа-молодшого. «Під електричними хмарами» («Лінкед фільмс»; 8 млн грн). З українського боку над фільмом працювали близько восьми десятків творців, серед яких актори Ігор Мірошниченко, Вікторія Варлей і Віра Климовецька.

Восени-взимку повинна відбутися премʼєра кіносповіді «Святитель-хірург» («Патріот-фільм»; 12 млн грн). Раніше фільм про життя Святителя Луки (Валентина Войно-Ясенецького) називався «Діамантовий хрест», і над ним працював режисер і художник Сергій Маслобойщиков. Однак після ідеологічних розбіжностей з російською стороною він відмовився від участі в проекті. На даний момент очевидно, що до цієї премʼєри буде прикута увага церкви.

Телеведучий і історик Марк Гресь написав сценарій для стрічки режисера-дебютанта Віталія Потруха «Втрачене місто» (кіностудія імені Довженка; 6 млн грн). В одній з ролей знявся телеведучий Андрій Джеджула. Знімалися також Сергій Романюк, Ірина Новак. Актори характеризують стрічку як «фільм типу фентезі».

Відомий актор і кінорежисер Анатолій Матешко готує для прокату ще один дитячий український фільм ‒ «Сурмач» («Укркіно»; 16 млн грн). Історія оповідає про юного музиканта Колю Соколова, що зіткнувся з підступами дорослого життя ‒ заздрістю, конкуренцією тощо.

В українському прокаті-2013, за рішенням Держкіно, можна очікувати також художні фільми: «Гамер»(«Край-кінема»; 6 млн грн; реж. О.Сенцов), «Люби мене» («Тато-фільм»; 7 млн грн; реж. М.Горбач) і багато інших.

Будуть й анімаційні фільми: «Микита-кожумʼяка» («Панама Гран-прі»; 4 млн грн; реж. М.Костров, В.Михайлов); «Хто боїться дядечка Бабая?» («Українська студія анімаційних фільмів»; 7 млн грн; реж. М.Медвидь).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Что ни кино, то гав_но...
Відповісти
чувак, ти вже всі ці фільми бачив? чи то дар передбачення? може, ти ще й на картах кидати вмієш чи на кавовій гущі гадати?
Відповісти
Останні новини
У 2013-му на екрани вийдуть 20 українських фільмів
11 березень, 2013, 18:57