Через смерть породіллі після пологів на Волині проведуть розслідування

Через смерть породіллі після пологів на Волині проведуть розслідування
Незабаром спеціально створена комісія проведе внутрішнє розслідування смерті волинянка після пологів.

Про це заявив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, - повідомляє Волинь-нова.

Нагадаємо, 44–річна жінка народжувала у Володимир-Волинському пологовому будинку. Немовля з’явилося на світ здоровим, а от у породіллі почалися ускладнення. Пацієнтку перевели у реанімаційне відділення обласної лікарні, а звідти — у Луцьку міську на гемодіаліз. Втім, врятувати маму вісьмох дітей медики не змогли.

У селі вважають, що біда сталася через халатність районних лікарів, адже були вихідні дні, і їй не приділили належної уваги.

Головний лікар Володимир–Волинського територіального медичного об’єднання Олександр Клачук не коментує смерть пацієнтки.

А очільник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк запевняє: проведуть внутрішнє службове розслідування. Ситуацію детально вивчить спеціальна комісія, яку створять найближчим часом, адже на такі неординарні випадки завжди має бути реакція.

За його словами, наразі звернення від родини померлої про халатність чи вину медиків до управління не надходило. Якщо ж такі скарги будуть, у тому числі і до правоохоронних органів, — подію розслідуватимуть як кримінальну справу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не знаю жодного випадку, коли б лікаря притягнули до відповідальності. Лікарі зроблять усе, щоб уникнути відповідальності- від "загублення" її карточки ( ніби на обліку на стояла, запізно в роддом приїхала і т. Д. ) і до перебування у відпустці всіх лікарів, хто був на зміні ( на момент народження дитини і виявлення проблем зі здоров'ям у породілі). Діток шкода.
Відповісти
Останні новини
Через смерть породіллі після пологів на Волині проведуть розслідування
28 вересень, 2018, 08:09