Хвиля вандалізму в Україні: жертви ‒ Бандера, Шухевич і Перун. ВІДЕО

Хвиля вандалізму в Україні: жертви ‒ Бандера, Шухевич і Перун. ВІДЕО
Україною котиться хвиля вандалізму, жертвами якої вже стали пам'ятники Степану Бандері, Роману Шухевичу та слов'янському богу Перуну.

Так, на Рівненщині на вулиці Бандери невідомі розбили меморіальну дошку героя України, а поруч чорною фарбою намалювали свастику, - йдеться у сюжеті ТСН.

Хуліганів розшукає міліція, а сліди нападу тим часом замалювали. Схоже, варварство в ті самі дні побачили ще в кількох регіонах Західної України.

«В ніч на 6 березня на Стрийщині було пошкоджено меморіальну дошку та пам'ятник Степану Бандері. В ніч на 7 березня банди вчинили наругу над барельєфом Шухевича (у Львові)», - повідомив академік міжнародної академії інформатизації Володимир Перегінець.

Не оминули вандали і столицю. Проте тут око муляла копія божества Світовида. Її встановили з нагоди 1500-річчя Києва, а тепер - обезголовили. Примітно, що наруга сталася у центрі, ще й поруч із управлінням міліції.

Для рідновірів ця скульптура була сакральною пам'яткою архітектури. Її знайшли в річці Збруч в 19 столітті. Символіку Світовида і досі досліджують науковці. Провадження щодо наруги над пам'яткою відкрили, а потім одразу закрили. Мовляв, свідки нічого не бачили, як і камери відеоспостереження.

Однак рідновіри не збираються здаватися, а за інформацію про хуліганів готові навіть заплатити - 20 тисяч гривень. Ще один випадок вандалізму у Києві: влітку спочатку спиляли, а потім ще й підпалили монумент бога Перуна.

Одразу за ним запалала й каплиця на місці Десятинної церкви. Скульптор Анатолій Кущ скаржиться, його пам'ятники теж не раз потерпали від рук вандалів. Він каже, що це не просто напад на скульптури, це напад на культурну спадщину та державу.

Хто відповідатиме за це - невідомо. Та й чи відповідатиме взагалі. За останні випадки вандалізму у столиці і по всій Україні жодної людини не було притягнуто до відповідальності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бандера -- нихт герой! вин шо в поликлиныци працював? кошакив вишав? це ж нада такому хворому дэбилу ставыть пам*ятники!?жвороба нации!!!!!!!!
Відповісти
Ач, який галас підняли! А як Леніна нищили та православні хрести пиляли -- так то можна було. За що боролися, панове, на те й напоролися!
Відповісти
Значит разрушать памятники Ленину можно, это не вандализм! Когда же разбивают памятники Шухевичу, Бандере это уже вандализм! Все началось с партии свобода, которая начала публичную войну с памятниками .Лично я считаю, что памятники Шухевичу и Бендере в Западной Украине уничтожают именно представители партии свобода, они ведь вместе с Кличко и Яценюком хотят устроить очередную кровавую революцию,для того, что бы захватить власть и деньги!
Відповісти
За доброю українською традицією цих недоробків потрібно б на палю... а разом з ними алекса і панаса
Відповісти
Пане Богдан!Думаю,що і вам там було б добре опинитися.Ці памятники знищує сама "Свобода",щоб збурити людей та перекласти провину на інших...
Відповісти
Ну, так. А ще Свобода начаклувала сніг на 8 березня..
Відповісти
Богдане, Вам вже час тренувати атлант і епістрофій.
Відповісти
Нормально! Катюзі - по заслузі...
Відповісти
Виявляється і у нас у Луцьку того гаддя повно. Он як засичало, отрутою забризкало. А ніби й не сезон ще. Малиб ще у кублах сидіти до пєрвомая.
Ганчірки червоні прати, та галіхфе прасуівти.
Відповісти
за що боролися, на те й напоролися.
Стоп-кран зірваний мірошніченком вмикнув гальма у мозку дегенератів, вони стали керуватись емоціями, жодної розумної дії.
Відповісти
Семенеее!!!!!! Таааааак їїїїїх!!!!!!
Відповісти
Почему в Украине не хотят думать???
Легче просто орать про москалей !!???
Просто подумайте, кому это выгодно?
В Вашей не простой полит. ситуации!
Відповісти
ответнная реакция на действия нацыков.всё по-справедливости.не трогай чужое,не будут трогать твоё.
Відповісти
Нацики, це Ви про нацменшини ? Москалі, євреї (чи як там їх сусіди-поляки кличуть) і т.д.
Відповісти
Останні новини
Хвиля вандалізму в Україні: жертви ‒ Бандера, Шухевич і Перун. ВІДЕО
12 березень, 2013, 09:33