Під Луцьком – спалах сальмонельозу

Під Луцьком – спалах сальмонельозу
У ресторані під Луцьком під час весілля отруїлися 14 осіб.

Вони потрапили до обласної інфекційної лікарні. Лабораторні дослідження підтвердили підозру фахівців про черговий спалах сальмонельозу, - пише Волинь-нова.

Головною причиною прикрого фіналу весільного свята спеціалісти санепідслужби вважають традицію влаштовувати застілля з величезною кількістю наїдків, коли меню закладів громадського харчування доповнюють стравами домашнього приготування. В результаті важко знайти джерело поширення збудника хвороби.

Ось і цього разу, як розповіла заступник начальника головного управління санепідслужби в області Лариса Дутківська, замовники не обмежилися ресторанними наїдками, а привезли м’ясні, кондитерські вироби власного приготування. У м’ясному асорті й було виявлено бактерію сальмонели. До розслідування приєдналися і спеціалісти ветеринарної медицини, в чиї обов’язки тепер входить контроль за якістю продуктів.

За словами начальника Луцького міського управління санепідслужби Івана Ульчака, дослідження змивів у кухні ресторану, перевірка, проведена у закладі, не дають підстав звинувачувати його працівників у недотриманні вимог безпеки харчування.

На весілля було запрошено понад 80 гостей. До медиків за допомогою почали звертатися через кілька днів, пересвідчившись, що самолікування результатів не дає. Серед потерпілих — двоє дітей.

На щастя, важких хворих не було, стан пацієнтів тривоги не викликає, справа йде до повного одужання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Європу замело снігом. ВІДЕО
12 березень, 2013, 14:57
Під Луцьком – спалах сальмонельозу
12 березень, 2013, 14:46