Треба повернути право на негайні перевірки, – волинський чиновник

Треба повернути право на негайні перевірки, – волинський чиновник
Інспекція захисту прав споживачів не завжди може покарати несумлінних підприємців, оскільки на отримання дозволу на перевірку проходить кілька днів.

Про це 12 березня під час онлайн-конференції на Волинських новинах повідомив начальник інспекції з питань захисту споживачів у Волинській області Іван Смоленг (на фото).

«Якщо людина приходить і пише заяву, що купила товар і вже закінчився термін його придатності, то для перевірки ми звертаємося у Київ, дозвіл на перевірку надають протягом 7 днів. А товар за 7 днів або зреалізували, або усунули з прилавка. І ми не можемо притягнути до відповідальності підприємця», - зазначив Смоленг.

Він наводить приклад, що до них звернувся споживач, який купив печиво, що вже рік було не придатне для споживання. Втім, прийшовши у магазин, виявилося, що це печиво або вже реалізували, або зняли з прилавків. Відповідно, притягнути до відповідальності продавця не вдалося.

Закон про спрощення процедури перевірки та зменшення термінів для видачі дозволу на перевірку нині є у Верховній раді.

Загалом протягом 2012 року інспекція перевірила близько 600 суб’єктів господарської діяльності. Близько 40% стосувалися торгівлі, 32% - ресторанної діяльності, а 28% - послуг. Оштрафовано підприємців на суму у понад 1 мільйон гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маловато власти? Аппетиты-то большие, а дань не несут. Не несут на местах, нечего и в столицу завезти, а столица - она ведь требует. Уверен на все сто, если даже им и дадут право на внеплановые проверки, жизнь потребителей от этого ничуть не улучшиться.
Відповісти
перевір супермаркети...,"столовкі вопаковські",давно в супермаркеті був ходили?"епіцентр" а ну попробуй!
Відповісти
в интернет магазине ultralotos.prom.ua мы с подружкой заказали уникальный бюстгалтер slim n lift air bra за 240грн.качество трикотаж. и т.д. как же мы были разочарованы!!материал-совдеп.колготы !!а стоит 23грн.(в эпицентре)как можно так обманывать,.не попадите как мы !!рекламу свою печатают в журнале Хозяин.
Відповісти
Останні новини
Треба повернути право на негайні перевірки, – волинський чиновник
12 березень, 2013, 16:52