У Луцьку відбувся Бібліоfest

У Луцьку відбувся Бібліоfest
У Луцьку відзначили Всеукраїнський день бібліотек.

Протягом 25-30 вересня проходив Бібліоfest під гаслом – «Бібліотек@ - все тут, всі тут!» - повідомила керівник центральної бібліотеки Людмила Голод.

Ідея фестивалю полягає не лише у тому, щоб знайомити відвідувачів книгозбірень з культурним і літературним світом, популяризувати читання книг, авторів, а й популяризувати її простір.

Адже тут кожен отримує можливості для інтелектуального й творчого розвитку. Програма фесту була надзвичайно багатогранна, окрім систематичних презентацій, пройшли цікаві бібліозустрічі, екскурсії, майстер-класи, години фототерапії та багато іншого.

Бібліоfest розпочався конкурсом «Лідер читання - 2018» в бібліотеці-філії №2 для дітей. Виступи учасників були цікаві і змістовні. Переможці нагороджені дипломами «Лідер читання-2018» та призами. Всі учасники отримали книжкові сувеніри, дипломи у відповідних номінаціях та медальки.

Не менш цікавим став захід в бібліотеці-філії №5 для дорослих «Збираючи зерна мудрості» до 100–річчя від дня народження Сухомлинського. Юні читайлики ознайомилися з книгами ювіляра. Популяризуючи книги Василя Олександровича, працівники книгозбірні підготували міні-виставу «Надійка запросила друзів». Родзинкою заходу стала лялькова вистава «Корисна прогулянка».

Зустріч із надзвичайно цікавою людиною відбулася 27 вересня в читальному залі бібліотеки-філії №9 для дорослих. Читачі - учні училища архітектури і будівництва зустрілися з відомим волинським письменником, журналістом, видавцем, лауреатом премій імені Василя Стуса, Агатангела Кримського Андрієм Криштальським. Розповідь пана Андрія «про час і про себе» була далекою від «занудного» переліку власних життєвих віх та отриманих регалій – це щира, позбавлена надмірної самореклами, зате щедро приправлена гумором розмова з читачами, які довідалися про становлення А. Криштальського як митця, створення низки поетичних збірок, переспіву біблійної Пісні Пісень, романів «Чорноморець, матінко» та «Десятина», досліджень з історії визвольних змагань на Горохівщині.

В бібліотеці – філії №7 для дорослих відбувся День відкритих дверей «Бібліотека – територія єдності». Протягом дня працівники бібліотеки для своїх користувачів провели багато цікавих та пізнавальних заходів. Зокрема: літературний фуршет «Острів де панує читання», бібліо – кафе «Дегустація літературних новинок», інформаційний лекторій «Книги читати – усе знати», інтернет – мандрівку «Найкращими бібліотеками світу».

Жителів та гостей міста запросили відвідати виставку робіт Олесі Іщук «Витинальна графіка» бібліотека – філія № 3 для дорослих. Також привернула увагу акція «Місце зустрічі бібліотека», що організували працівники бібліотеки-філії№10 для дорослих.

Гостинно відкрила свої двері для найменших своїх користувачів центральна міська бібліотека для дорослих, щоб разом відсвяткувати день бібліотек. Діти розважалися, відгадували загадки, із задоволенням погралися в рухливі ігри, наввипередки відповідали на запитання вікторини «Калейдоскоп казок».

Фестиваль завершився флешмобом «Бібліотек@ в кадрі», що відбувся на театральному майдані міста Луцька. Міські бібліотеки презентували свої заклади, знайомили усіх перехожих з діяльністю та напрямками роботи. Метою заходу було привернути увагу громадськості до діяльності культурних закладів міста та залучити нових користувачів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.