На Волині через релігійні переконання люди не підписують декларацій з лікарями

На Волині через релігійні переконання люди не підписують декларацій з лікарями
У Ратнівському районі лише половина жителів підписали декларації із сімейними лікарями та педіатрами. Значна частина людей відмовляється від цього через релігійні переконання.

Про це повідомив голова Ратнівської районної адміністрації Андрій Харлампович, - інформує Перший.

«Є пункт у декларації про обробку персональних даних. Я так розумію, через релігійні переконання чи вказівки священиків люди відмовляються від оформлення декларацій. Частина людей відмовились від ідентифікаційного коду через релігійні переконання, а є ті, які не хочуть вказувати його.

Їхні почуття можна зрозуміти, але є можливість підписання декларацій без використання ідентифікаційних кодів», – розповів посадовець.

Він додав, що у зв’язку з цим в районі проводитимуть роз’яснювальну роботу. 11 жовтня відбудеться нарада із директорами шкіл, щоб ті допомогли активізувати роботу батьків саме щодо оформлення дитячих декларацій.

«Таких людей багато. Є села, де релігійні громади мають дуже великий вплив. У Ратнівському районі це конкретно Велимченська ОТГ, а також села Жиричі і Гірники», – поінформував Харлампович.

Мова йде про вірян Української Православної Церкви Московського Патріархату, – сказав посадовець. Голова адміністрації наголосив, що також буде говорити з благочинними з цього приводу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині через релігійні переконання люди не підписують декларацій з лікарями
10 жовтень, 2018, 16:10