Google Reader закривають

Google Reader закривають
Корпорація Google вирішила закрити один з сервісів.

Йдеться про сервіс для читання RSS-потоків Google Reader, - пише Кореспондент з посиланням на офіційний блог команії.

У компанії розповіли, що останнім часом активність використання продукту зменшилася. Повідомляється, що користувачі зможуть перенести свою інформацію, в першу чергу підписки, за допомогою спеціального сервісу.

Відзначається, що про закриття Google Reader було заявлено під час традиційної «весняної чистки», яку it-гігант проводить раз на кілька місяців. Крім RSS-сервісу, технокорпорація незабаром завершить життя ще семи своїх продуктів.

Так, 1 червня закриється додаток Google Building Maker, який дозволяє створювати 3D-моделі будівель для сервісів-карт Google Maps і Google Earth. Крім того, в березні пошуковик завершить підтримку додатка Google Voice для смартфонів BlackBerry і фоторедактора Snapseed для платформ Windows і Mac OS X.

Також у квітні завершиться робота доповнення Google Cloud Connect, яке дозволяло зберігати документи офісного пакета Microsoft Office у хмарі - замість нього пропонується використовувати Google Drive. Інші три продукти, закриття яких планується 16 вересня, створювалися для розробників.

Відзначимо, що корпорація проводить «весняні чистки» з 2011 року. За цей період, якщо враховувати останні плани, компанія завершила життєвий цикл 70 своїх продуктів.

Додамо, що Google Reader був запущений в 2005 році. Сервіс давав можливість збирати в єдиний потік новини з різних сайтів та блогів. Інформація Google Reader використовувалася разом зі сторонніми програмами, включаючи мобільні додатки.

Раніше повідомлялося, що корпорація Google вирішила відмовитися від колись популярного сховища фото Picasa Web Albums. Замість звичайного інтерфейсу користувачів направляють в їх профілі в соцмережі Google+.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.