Як безпечно подорожувати в автомобілі з малюком?*

Як безпечно подорожувати в автомобілі з малюком?*
Безпека дітей повинна бути пріоритетом для сімейної автомобільної подорожі. Якщо ви плануєте використовувати орендований транспортний засіб у Києві, вам допоможе автопрокат SVCAR. А про те, як зробити поїздку безпечною і комфортною для малюка, ми розповімо у цій статті.

Корисні поради

• Заздалегідь подбайте про дитяче крісло. Перевірте, чи надає його компанія з прокату автомобілів. Якщо така послуга відсутня, доведеться везти крісло з собою чи купувати його на місці. Також радимо потренуватися зі встановленням пристрою. В деяких компаніях надають їх у тимчасове користування, але не встановлюють.
• Впевніться, що надане прокатною компанією крісло є цілком справним, відповідним вікові та вазі малюка, а також сертифіковане відповідно до прийнятих стандартів безпеки.
• Доки перевірка безпеки малюка перед початком руху не увійшла у звичку, поставте невелику фотографію дитини перед собою на панель приладів. Це допоможе постійно пам’ятати про важливість перевірок.
• Під час закривання і відкривання вікон та дверей стежте за дитиною, щоб вона не прищемила руку і не викинула з автомобіля ніякі речі. Намагайтеся встановлювати дитяче автокрісло посередині салону, подалі від дверей.
• Перед підписанням договору впевніться, що в салоні автомобіля не пахне тютюновим димом. Навіть якщо машина провітрена, смоли з іншими шкідливими речовинами осідають на поверхнях і потім поступово виділяються у повітря. Це дратує малюка, може робити його більш неспокійним.
• Ніколи не залишайте дитину в автомобілі без нагляду, навіть якщо збираєтеся покинути салон лише на хвилинку. За малюком потрібно спостерігати постійно. Для зручності використовуйте крісло з ручками, яке можна легко переносити.
• Впевніться, що дитина не знаходиться під прямими сонячними променями.
• Якщо дитина вже здатна сама відкривати замок паска безпеки, поясніть, чому цього не можна робити. Якщо ви помітили, що дитина відкрила замок зупиніться і знову закрийте його.
• Діти у віці до 4 років повинні знаходитися на задньому сидінні (якщо автомобіль має два чи більше ряди сидінь).
• Зберігайте речі так, щоб у разі різкого гальмування чи прискорення вони не літали по салону. Також тримайте предмети (особливо дрібні) поза зоною досяжності дитини.

Щоб малюк спокійніше почувався, розмовляйте з ним. Хваліть і винагороджуйте його за хорошу поведінку. Підготуйте перед поїздкою відволікаючі фактори: відеоігри, мультфільми, книги. Читайте дитячі вірші чи увімкніть аудіо казку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як безпечно подорожувати в автомобілі з малюком?*
11 жовтень, 2016, 16:15