Як вибрати максимально комфортний диван?*

Як вибрати максимально комфортний диван?*
Вирішивши купити дивани Інтеріа, люди бажають отримати комфортні меблі. Звичайно, багато залежить від якості виробу. Але потрібно враховувати й індивідуальні особливості людей, які будуть ним користуватися. Ми розкажемо, на що варто звертати увагу в меблевому магазині.

Глибина сидіння
Тут потрібно приймати до уваги свій зріст. Ви повинні почуватися комфортно, не підмощуючи подушку під стегна. Вони підтримуються диваном. Сядьте на нього. Коліна повинні бути зігнуті під кутом 90 градусів, стегна щільно прилягати до сидіння, а ступні стояти на підлозі.
Для людини середнього зросту прийнятною буде глибина сидіння 53-56 см. Для високої людини – 58-64 см, а для низької – близько 50 см. Якщо ви плануєте покласти під спину подушку, потрібно додатково враховувати її товщину.

Висота сидіння
Якщо висота дивану замала, ви будете почуватися так, наче сидите навпочіпки. При надмірній висоті ноги звисатимуть, не торкаючись підлоги. Обидва варіанти не є прийнятними. Ви відчуватимете дискомфорт і не зможете розслабитися при сидінні.
Стандартний діапазон висоти – від 38 до 50 см. Вона вимірюється від підлоги до верхньої частини подушки. Але майте на увазі, що деякі подушки можуть прогинатися більше за інші. Враховуйте зріст людей, які сидітимуть на дивані. Бажано особисто перевірити його перед купівлею.

Висота спинки
Зазвичай спинка має висоту 66-81 см. Чим більший ваш зріст, тим вищою повинна бути спинка, щоб забезпечити правильну підтримку діла. А от для низьких людей надто висока спинка може бути незручною. Тут все залежиться від ваших особливостей і смаків.
Також бажано враховувати висоту стелі. Чим вона більша, тим вищим повинен бути й диван. Це дозволяє зробити інтер’єр кімнати більш збалансованим. Але першочерговий критерій вибору – зручність.

Форма спинки
Спинка дивану може бути прямою і нахиленою. Перший варіант дозволяє тримати спину більш рівно. Але він є доволі незручним, якщо ви бажаєте просто розслабитися і трохи відкинутися назад при перегляді телевізору. Доведеться підмощувати подушки.
Прямі моделі добре підходять для людей, у яких є проблеми зі спиною. Вони сприяють вирівнюванню постави.
Наповнювач
Наповнювач у сидінні й спинці має важливе значення для вашого комфорту. Піна високої щільності досить поширена і відома своєю зручністю та довговічністю. Пух та шерсть також популярні. Але вони більше просідають під вагою людини і значно підвищують вартість меблів.
Якщо вам потрібна підтримка спини, оптимальним варіантом буде щільний наповнювач.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати максимально комфортний диван?*
13 жовтень, 2016, 16:06