Чому китайські системи безпеки заборонили у США?*

Чому китайські системи безпеки заборонили у США?*
Недавно у США було заборонено продаж обладнання для забезпечення безпеки китайського виробництва. Це рішення важко назвати однозначним, адже стосовно нього виникло багато суперечок. Одні люди кажуть, що китайське обладнання є потенційно небезпечним. Інші ж відносяться до таких побоювань скептично. Чому ж американська безпека відгороджується від китайських заводів?

Думки експертів


Останніми роками китайські виробники охоронних систем доволі активно завойовували міжнародні ринки. І ось тепер американський уряд вирішив дещо пригальмувати цей процес. Але що про це думають професіонали галузі?

Директор Matryx Consulting Люк Персі-Доув вважає, що вказана в американських ЗМІ інформація є дещо неточною. На його думку, зламати систему безпеки через віддалений доступ до камери відео спостереження можливо. Але цей ризик не пов'язаний з країною походження чи виробником камери. IP-камера входить до єдиної системи разом з сервером, маршрутизатором та іншим обладнанням. Важливо подбати про комплексні методи безпеки, щоб не довелося боятися якогось одного елемента.

Люк Персі-Доув також відзначив ще один аспект – партнерство найбільшого китайського виробника систем відеонагляду і уряду КНР. У США поширюється думка про те, що китайські хакери можуть отримувати інформацію зі встановлених у різних країнах камер. Однак досі не відомо, щоб таку можливість хтосьб підтвердив на практиці.
Представник TechnologyCare Олленсіо Д'Суза погоджується з думкою Персі-Доува. Він називає китайські камери цілком сучасними, ефективними і вигідними у економічному відношенні. А ще вони є безпечними як для підприємців, так і для суспільства. Д'Суза вважає, що причини заборони лежать швидше у політичній площині.

Вплив на системних інтеграторів


Персі-Доув припустив, що спочатку потрібно довести небезпеку використання китайських камер, щоб заборона дійсно мала виражений вплив на індустрію систем безпеки. На думку очільника Matryx Consulting, це рішення уряду є шкідливим для різних секторів економіки. Сьогодні в Китаї працюють заводи різних брендів, що спеціалізуються на OEM-обладнанні.

Врешті-решт ця заборона призведе до звуженого асортименту для покупців і підвищених витрат на системи безпеки. Конкуренція зі сторони Китаю є потужним стимулом для європейських та американських виробників, які змушені шукати нові технологічні рішення.

За матеріалами - https://worldvision.com.ua/zapret-na-kitayskoe-oborudovanie-v-ssha-bezopasnost-ili-politika/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.