Особливості проведення Чорної п’ятниці в Україні*

Особливості проведення Чорної п’ятниці в Україні*
Чорна п’ятниця – початок грандіозних розпродажів у магазинах. Цього року вона припадає на 23 листопада. Це гарна можливість придбати якісні речі з суттєвими знижками. Найвигідніші пропозиції допоможе знайти сервіс Black-Friday.com.ua. Але розпродажі в Україні суттєво відрізняються від американських чи західноєвропейських. Ми розповімо про них, щоб ви змогли правильно підготуватися до шопінгу.

Невеликі знижки

В американських магазинах під час Чорної п’ятниці речі можна придбати навіть за 10-20% від початкової вартості. Для українських покупців це велика рідкість. Зазвичай знижки не перевищують 30%. В багатьох магазинах діє правило – чим дешевший стає товар, тим гірше він продається. Максимум для вітчизняних торгових точок – 50%. У США ж така пропозиція не є чимось особливим.

Ще одна проблема – фіктивні знижки. Перед періодом розпродажів недобросовісні продавці завищують ціни, а потім ніби роблять великі знижки. В результаті товар може бути навіть дорожчим, ніж раніше, але реклама приваблює покупців. Інколи старий цінник з більшою цифрою можна побачити, просто відклеївши нову етикетку.

Обмежений асортимент


У США зі знижками продається практично все. Можна вигідно купувати найновіші моделі телевізорів, брендовий одяг і багато інших речей. В Україні ж магазини роблять акційними лише окремі пропозиції. Часто це товари, які не знаходять власників протягом тривалого часу. Наприклад, взуття і одяг великих і малих розмірів, речі з минулорічних колекцій, застаріла електроніка.

Логіка вітчизняних продавців проста – товари, які користуються попитом, можна буде продати і без знижок. Наприклад, у великому магазині можна побачити 10-20 акційних речей. Це дуже мало, особливо враховуючи те, що речі часто є неліквідними. В результаті вам пропонують придбати те, що насправді не дуже й потрібне.

Секретність

Ще одна особливість вітчизняних розпродажів – відсутність попереднього інформування. Це проблема не всіх, але багатьох магазинів. Часто продавці тримають точний асортимент акційних пропозицій і розміри знижок у секреті до самого початку розпродажів. Це робиться для того, щоб конкурентам було важче підготувати для покупців щось більш заманливе.

Але навіть попри ці особливості вітчизняної торгівлі знайти якісні речі зі знижками цілком можливо. Щоб швидко дізнаватися про вигідні пропозиції, підпишіться на новини і отримання промокодів від Black-Friday.com.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості проведення Чорної п’ятниці в Україні*
14 червень, 2016, 15:08