Смолоскипний хід у центрі Луцька. ФОТО

Смолоскипний хід у центрі Луцька. ФОТО
У Луцьку близько сотні молодих людей промарширували цетром міста зі смолоскипами, скандуючи патріотичні гасла.

Дійство відбулось сьогодні, 14 жовтня, - пише Волинська правда.

Сьогодні в Україні відзначаєють відразу чотири важливі свята - Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та День УПА.

Програму урочистих заходів в Луцьку завершувва смолоскипний хід, учасниками якого стало близько сотні патріотів. «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе»: такі слова Василя Симоненка несли на великому трансопранті учасники дійства.

Окрім цього, діти несли великий прапор УПА. Учасники ходу скандували патріотичні гасла, згадуючи УПА, козацтво та сучасних захисників України.

Перехожі вітали учасників ходу, а інколи й доєднувалися до нього. Деякі лучани скандували патріотичні гасла з балконів та маршруток.

Завершилося дійство ватрою біля Замку Любарта.

Нагадаємо, раніше опубліквали відео з ходу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вчора їхав в маршрутці під час цієї ходи, справді кричали.. Правда в основному п'яні і кричали щось типу: "Ми з вами душею". Відчув таке відчуття відрази, що вам не передати..
Відповісти
Тобі краще б червоні прапори і Ленін завжди молодий .Скільки ще ниться ночами .Вали в Москву ,там таких приймають .мерзоти свиноруськоі проживає на наших теренах ,яким Руський мір с
Відповісти
В цьому році дивитися на це "дійство" не ходив, але бачив його на власні очі в мунулому і позаминулому році.Мимоволі ловив себе на думці, що все це дуже нагадує чорно-білі кадри кінохроніки з Німеччини початку 30-х років: тільки ті, у Німеччині, ходили не в камуфляжі, а у коричневих сорочках, ну і рівнння у похідних лавах тримали краще ("европейці" ж все ж таки). А все решта дуже схоже : і гасла, і факели,і сам настрій юрби, і навіть вороги все ті ж: комуністи і не представники нетитульної нації.... Одночасно сгадувалось, до чого це все призвело у Німеччмні чим все врешті решт закінчилось: концтаборами з газовими камерами, мільйонами смертей, занурунням країни у жах і пітьму. Невже і ми рухаємося туди само?
Відповісти
Останні новини
Смолоскипний хід у центрі Луцька. ФОТО
14 жовтень, 2018, 22:54