4 помилки лізингу автомобіля, які дорого обходяться*

4 помилки лізингу автомобіля, які дорого обходяться*
Лізинг автомобілів - відмінна альтернатива їх придбання в кредит або за готівкові кошти. Протягом фіксованого періоду часу ви можете використовувати вантажівки DAF в лізинг для свого бізнесу, не турбуючись про борги. Така схема має багато переваг для покупців і продавців. Але деякі помилки можуть привести до зайвих витрат. Ми розповімо про них, щоб ви отримали можливість уникати цих промахів.

Грошові аванси

Внесення авансового платежу не можна назвати помилкою у всіх випадках. Але з ним слід дотримуватися обережності. Якщо з автомобілем щось трапиться (аварія, викрадення), гроші можуть бути втрачені. Багато лізингових компаній прописують цей пункт в договорі. В результаті навіть при низьких щомісячних платежах ви ризикуєте втратити велику суму грошей.

Уважно вивчіть умови внесення авансу. Дізнайтеся, в яких випадках ці гроші можуть перейти до орендодавця.

Ігнорування страховки

Як тільки автомобіль переходить в користування клієнта, останній починає нести відповідальність за збереження транспортного засобу. Якщо орендований транспортний засіб було вкрадено, зламано чи з ним трапилася ще якась неприємність, орендарю доведеться платити зі своєї кишені. Бувають винятки, але рідко. Якщо витрати бере на себе орендодавець, це зазвичай збільшує розмір щомісячних платежів.
Перш ніж підписувати договір, варто поцікавитися процедурою страхування для захисту від можливих збитків. Дилер повинен співпрацювати зі страховою компанією і пропонувати клієнтові вже готову схему захисту.

Перевищення максимального пробігу

Всі орендовані транспортні засоби мають задану кількість пробігу, який входить у вартість лізингу. Це прописується в контракті. Якщо заданий пробіг був перевищений, після закінчення терміну дії договору доведеться доплачувати за кожен зайвий кілометр. Іноді автокомпанії пропонують дешевий лізинг, але з обмеженим пробігом. Дуже важливо ретельно контролювати пройдену відстань, щоб уникнути штрафів.

Відсутність регулярного техобслуговування

Ви не можете ігнорувати технічне обслуговування тільки тому, що машина належить орендарю. Якщо після закінчення терміну дії договору в автомобілі будуть виявлені дефекти, ви можете понести значні витрати на ремонт. Кращий спосіб уникнути цього - ставитися до транспортного засобу так, ніби він би був вашим власним.

Найчастіше дрібний ремонт допомагає уникнути серйозних проблем в майбутньому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: лізинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
4 помилки лізингу автомобіля, які дорого обходяться*
19 жовтень, 2016, 16:05