Нового Папу Римського запросили в Україну

Нового Папу Римського запросили в Україну
Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) запросив Франциска в Україну.

Священнослужителю пропонують приурочити візит до 1025-річчя Хрещення України, - пише IA ZIK.

«Це було б великим благословенням для нас та всієї України розраховувати на Вашу присутність під час такої визначної події», – ідеться у привітальному листі, інформує департамент інформації УГКЦ.

Глава Церкви привітав новообраного Папу Франциска від свого імені та від всієї Української греко-католицької церкви іспанською мовою.

Глава УГКЦ відзначає, що Святіший Отець добре знайомий із УГКЦ, яка пройшла мученицький шлях. Уперше Папа зустрівся з УГКЦ, навчаючись у салезіанській школі та прислуговуючи отцю Степану Чмілю у святилищі під час Літургій. Пізніше, будучи Архієпископом Буенос-Айреса, він мав нагоду її пізнавати, опікуючись Аргентинською єпархією Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ: її єпископами, священиками, ченцями і черницями та всіма вірними.

«Особисто висловлюю Богові свою щиру вдячність, оскільки саме в Буенос-Айресі я, молодий та щойно призначений єпископ, робив свої перші кроки, перебуваючи там під Вашою батьківською опікою. І сьогодні впевнений, що зможу розраховувати на підтримку Вашої Святості, як і Аргентинська єпархія Покрови Пресвятої Богородиці», – зазначив Глава УГКЦ.

Відтак, Блаженніший Святослав наголосив, що Українська греко-католицька церква розвивається, зростає та засвідчує свою віру.

На завершення Предстоятель УГКЦ попросив у Святішого Отця апостольського благословення для УГКЦ та побажав йому, щоб він «служив Богові та Вселенській Церкві з мудрістю і духовною силою на многії літа».

Як відомо, у середу, 13 березня, конклав обрав новим Папою Римським кардинала Хорхе Маріо Бергольо, який обрав собі ім'я Франциск.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодці Бог у поміч!Радий за братів католиків!
Відповісти
Редактору: Папу звати Франциск. Без "Перший"
Відповісти
Останні новини
Нового Папу Римського запросили в Україну
16 березень, 2013, 12:27