В Україні збільшать штрафи за порушення правил дорожнього руху

В Україні збільшать штрафи за порушення правил дорожнього руху
Президент Віктор Янукович наказав збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Про це йдеться в Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки. Відповідний указ президента №128/2013 опублікований на його сайті у понеділок, - пише Українська правда.

Відповідні зміни мають бути готові до липня 2013 року. У «Національному плані дій», пропонується збільшення розмірів штрафів за: порушення правил користування ременями безпеки водіями та пасажирами, тонування вікон автомобілів понад встановлену норму, встановлення та/або використання в зовнішніх освітлювальних приладах елементів освітлення (лампи, світодіодні вогні тощо), які не відповідають чинним стандартам.

Янукович також пропонує внести зміни до законодавства щодо вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення ПДР та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів в органах Державної казначейської служби.

У плані дій пропонується запровадження фотофіксування порушень ПДР в режимі «без втручання уповноваженої особи», через автоматичну обробку інформації про порушення правил дорожнього руху. Постанова про адміністративне порушення має вручатись особисто власнику транспортного засобу, термін на судове оскарження такої постанови – 30 днів з дня її вручення. Власник авто може бути звільнений від відповідальності, коли наведено достовірну інформацію про особу, яка вчинила правопорушення на його транспортному засобі, та коли ця особа буде притягнута до відповідальності.

Крім того, пропонується внести зміни, які передбачать: неможливість притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху в разі, якщо дорожня розмітка та/чи дорожні знаки не відповідають чинним стандартам або є невидимими для учасників руху; обов'язкове встановлення на автомобільних дорогах із більш ніж однією полосою руху дорожніх знаків для кожної полоси руху; запровадження європейських стандартів дорожніх знаків, дорожньої розмітки, освітлення пішохідних переходів на острівцях безпеки та пішохідних переходів; обов'язковий рух транспортних засобів з увімкненими фарами ближнього світла у будь-який час за межами населених пунктів у період з 1 жовтня по 1 травня.

Також пропонується внесення змін до Правил паркування транспортних засобів стосовно заборони облаштування суб'єктами господарювання місць для паркування на тротуарах та проїзній частині автомобільних доріг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та задовбали вже. Не знають як ще здерти гроші.
Відповісти
ну пакращення!
Програми економічних реформ на 2010-2014 роки - не економіку підняти, а штрафи!
дороги кончені, машини з ремонтів не вилазять, а пєтя парашенка, довбаний памаранчевий ревалюционер, пропонує підвищити акцизи саме на БЮДЖЕТНІ авто, щоб продати грьобані заз-деу, а головні пакращувачи власних статків, на додачу, ще підвищать здирництво. тільки в Україні проблему наповнення бюджету вирішують штрафами, бо вирішувати головою не можуть.
Відповісти
заї..али вже пакращувачі, пора гнати вас з України, сраною мітлою.....нехай пакращують десь в расєї, або на марсі...
Відповісти
Ну це повний п..дець.Менты автоматом поднимут взятки.Покращувача треба до тюрьмы бросить.За шо платить этой пид..сне.
Відповісти
Останні новини
В Україні збільшать штрафи за порушення правил дорожнього руху
18 березень, 2013, 15:39