Суд «передумав» призупиняти медичну реформу у Луцьку

Суд «передумав» призупиняти медичну реформу у Луцьку
У Луцьку суд скасував свою ж ухвалу про призупинення реформування медичних закладів у місті, стверджує депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов. Це, на думку Осіпова, свідчить: у впровадженні медичної реформи в місті зацікавлені «дуже впливові сили», які намагаються це зробити навіть з порушенням закону.

Нагадаємо, 4 березня Луцький міськрайонний суд зупинив дію рішення Луцької міської ради від 18 грудня 2012 року «Про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони доров’я». Такий крок суду називається «заходом забезпечення позову». Мова – про позов лучанки Лариси Франчко до Луцької міської ради.

Франчко стверджує, що рішення міськради від 18 грудня «створює очевидну небезпеку заподіяння школи правам свободам та інтересам громадян», оскільки передбачає зменшення кількості закладів охорони здоров’я у місті. Відтак до моменту вирішення питання за позовом Франчко суддя Луцького міськрайонного суду Руслан Кухтей призупинив дію рішення міськради від 18 грудня. Про що виніс відповідну ухвалу.

Проте через 9 днів суддя Кухтей свою ж ухвалу скасував, - каже Андрій Осіпов.

«Таким чином на сьогоднішній день відпали будь-які перешкоди для продовження медичної реформи в місті Луцьку», - стверджує Осіпов.

«Привертаю особливу увагу до способу, у який суд скасував цей захід забезпечення позову. За законом скасовувати такі ухвали суд може тільки на судовому засіданні, з повідомленням і викликом сторін. Технічно 13 березня відбулося судове засідання про позов Фрончко до Луцької міської ради. Але жодного питання про скасування заходу забезпечення позову там не піднімалося!», - каже Осіпов.

Тим не менше, тільки 18 березня стало відомо: суд 13 березня ухвалу таки скасував, стверджує Андрій Осіпов.

Він додає, що суд поступив незаконно, і його рішення можна оскаржити у Львівському апеляційному адміністративному суді. «Але зрозуміло, що строк, протягом якого буде розглядатися ця справа, у кращому випадку буде дорівнювати кільком місяцям. А початок впровадження реформи, зокрема початок роботи новоствореного Центру первинної медико-санітарної допомоги – це 1 квітня», - додає Осіпов.

«Чому так вчинив суд? У мене є єдине пояснення: за цією справою стоять досить впливові сили. Дуже потужні сили, які намагаються будь-якою ціною запровадити медичну реформу у Луцьку», - пояснює Осіпов.

Він каже: тепер захист інтересів луцької громади лежить не у правовій, а у політичній площині. А саме: проект рішення про скасування медичної реформи у Луцьку розглядатиметься під час сесії Луцької міської ради 27 березня. Тоді під стінами мерії повинен відбутися мітинг «Зупини псевдомедичну реформу!».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивовижне судочинство: хому творю, хочу витворяю.
Що хотіти від луцьких суддів? Ви подивіться що робиться в Києві. Але чи можна вважати суддів заручниками ситуації? Чи є вибір у суддів? Чи є судді співучасниками протиправних діянь які відбуваються в Україні?
Відповісти
Останні новини
Суд «передумав» призупиняти медичну реформу у Луцьку
19 березень, 2013, 09:01