На Волинь завітала правнучка Івана Франка. ФОТО

На Волинь завітала правнучка Івана Франка. ФОТО
У Любешівський район завітала правнучка відомого письменника Івана Франка – поетеса, музикант, громадський діяч Олеся Франко-Маліборська.

Про це пише Нове життя.

Олеся Франко-Маліборська – старший викладач фортепіано у Калуші та Івано-Франківську, учасниця багатьох творчих спільнот, автор п’яти віршованих та музичних збірочок, член Української асоціації письменників, учасник різноманітних фестивалів, творчих зустрічей, концертів, радіо- та телепередач.

На запрошення друзів - родини Мартюшевих, жителів Любешівської Волі, вона завітала найперше в Любешівську дитячу музичну школу, де поспілкувалася з викладачами, а для діток провела майстер-клас. ЇЇ помічницею була Єлизавета Кузьмич із села Дольськ.

Саме в присутності правнучки Івана Франка директор музшколи Юрій Будько вручив для Лізи нагороди від Українського фонду культури як лауреату престижного Всеукраїнського конкурсу-огляду за програмою «Нові імена України», котрий нещодавно відбувався в Києві. А поетеса подарувала дівчинці власну книжку з автографом.

Зрештою, кожен охочий мав нагоду отримати збірочку її творів. Опісля на запрошення керівництва новоствореного музею минулого і сьогодення Любешівського району Олеся Франко оглянула приміщення, де він знаходитиметься, та лишила відгук.

А далі побувала на літературній зустрічі в актовому залі Любешівськоволянської гімназії. Із запашним короваєм зустріли особливу гостю. Вірші Олесі Франко звучали у виконанні школярів, у тому числі й покладені нею на музику, а також авторка зачитала та заспівала окремі з них.

Хвилююче прозвучала її розповідь про родину Франків, віхи її життєвого та творчого шляху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.