За три роки Волинь отримала рекордну кількість грошей

За три роки Волинь отримала рекордну кількість грошей
Капітальні видатки, які освоєні у Волинській області за три останніх роки, є рекордними для Волині за усі роки незалежності, - заявив перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

За цей період в соціально-економічний розвиток області держава вклала майже 850 мільйонів гривень, уточнив він

«Наголошую, йдеться про кошти лише державного бюджету. Посильні капіталовкладення спрямовувалися з обласного і місцевих бюджетів, залучено значні асигнувань міжнародних інституцій, а також бізнесу, на засадах державно-приватного партнерства, та спонсорів», пояснив Башкаленко.

Найбільше видатків пішло у соціально-культурну сферу.

«За останні три роки на Волині збудовано та реконструйовано близько двох десятків шкіл і більше 40 дитячих садочків. Лише за останній рік у дошкіллі створено 1400 нових місць для малечі», - повідомив Башкаленко.

«Для сільських школярів придбано півсотні автобусів, тоді як з початку дії програми «Шкільний автобус» з 2003 по 2010 роки від держави область отримали їх тільки 30. Іще 50 плануємо придбати до 2015 року», - заявив перший заступник губернатора.

«Уже є потреба оновлювати парк шкільних автобусів. Є прохання батьків про спеціальний транспорт для дітей, які дістаються до школи громадським транспортом на відстань менше 3 кілометрів. Окрім того потребує поліпшення організація підвезення вчителів», - сказав Олександр Башкаленко.

Чиновник повідомив, що капітальні ремонти чи реконструкція зроблені у більш як 40 медичних закладах.

«Упродовж трьох років за державний кошт для області придбано медичного обладнання та автомобілі «швидкої допомоги» на суму майже 100 мільйонів гривень», - сказав він.

Окрім того, в області за три останні роки збудували та відновили майже 850 кілометрів державних, комунальних і лісових доріг. А також зробили вуличне освітлення із використанням енергоефективних ламп у 650 селах Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Tozh Klimchuk vzhe pro sto ras basikav, oto Bashkalenko i novynu snaischov
Відповісти
Йойой які грощі, які вкладення !1
То ж запитаю , а куди ж вони і до кого в банк пішли такі суми??
Відповісти
Гади, нехай в дитсадках меблі поміняють - дітки колготи рвуть щодня! Та пора б уже опалення в садочках зробити безплатним, щоб з"явилися кошти на ремонт та оснащення приміщень садочків. Палицю, Палицю притиснути пора - хто державний газ пускає наліво, Коломойському?
Відповісти
Останні новини
За три роки Волинь отримала рекордну кількість грошей
20 березень, 2013, 11:25