Головний «свободівець» Волині хоче, щоб Азарова судили, як Тимошенко

Головний «свободівець» Волині хоче, щоб Азарова судили, як Тимошенко
Голова волинського осередку ВО «Свобода», народний депутат України Анатолій Вітів вважає, що прем'єр-міністра Миколу Азарова треба судити за введення спецмита на імпорт легкових автомоболів в Україну.

Мовляв, за схоже порушення судити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, - повідомили у прес-службі партії.

Зі слів нардепа, в Україні вже були спроби, оминаючи парламент, запровадити тимчасову надбавку до ставок ввізного мита. Однак Конституційний Суд України їх визнав незаконними.

«Відповідно до конституційних норм, право встановлювати чи скасовувати загальнодержавні податки і збори, включаючи ввізне мито та розмір тимчасової надбавки до діючих ставок ввізного мита, належить виключно до законодавчих повноважень Верховної Ради України. Таким чином, уряд Азарова-Арбузова своїми діями вийшов за межі означених повноважень. Наслідуючи підходи режиму Януковича до опозиціонерки Юлії Тимошенко, яку звинуватили у перевищенні службових повноважень, ініціаторів введення таких митних тарифів теж варто притягти до кримінальної відповідальності із аналогічними наслідками», – прокоментував дії виконавчої гілки влади парламентар.

Також він звернув увагу на те, що уряд Азарова намагається задовольнити апетити окремих олігархів та ділків, вводячи додаткове спецмито на імпорт легкових автомобілів в Україну.

«Не створюючи сприятливі умов для розвитку якісного і конкурентного автомобілебудування, яке перебуває сьогодні повністю під контролем олігархічних бізнес-груп, влада вживає заходи щодо обмеження імпорту ззовні. Такі дії Кабміну вже отримали критику з боку ЄС. За оцінками експертів, збитки для державної казни у разі запровадження спеціальних мит на легкові авто у розмірі 6,46 % – 12,95% становитимуть понад 1 мільярд доларів», – додав депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пан Вітів не правий, азірова не потрібно судити!
його треба повісити за яйця, а в руки дати головку капусти, а в жопу (ну ви знаєте що...)
Відповісти
Pierdolony banderowiec !!!
Відповісти
Правильно азаров робить,а то безробітні по декілька авто мають,уже наступну приглядають.Хрен вам ...
Відповісти
Останні новини
Головний «свободівець» Волині хоче, щоб Азарова судили, як Тимошенко
20 березень, 2013, 15:26