На Волині покарали трьох посадовців

На Волині покарали трьох посадовців
Прокуратура Старовижівського району перевірила додержання органами державної системи профілактики та органами внутрішніх справ вимог законодавства, спрямованого на профілактику злочинності серед неповнолітніх.

Під час перевірок правоохоронці виявили кілька порушень у відділі освіти Старовижівської РДА та в районному відділі міліції, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Працівники прокуратури встановили, що у навчальних закладах району відсутній належний контроль за відвідуваннями учнів. В одному із випадків про тривале невідвідування учнем навчань у школі відділ освіти Старовижівської РДА проінформували лише після того, як він вчинив ряд тяжких злочинів.

Окрім того, в порушення вимог законодавства, з учнями не проводиться профілактична робота щодо попередження правопорушень та злочинів під час навчального процесу і на канікулах.

Ряд порушень вимог Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» виявили в діяльності Старовижівського райвідділу УМВС України у Волинській області.

Зокрема, мають місце недоліки в обліково-профілактичних справах поставлених на профілактичний облік дітей. Не ведеться в електронній формі журнал їх реєстрації.

Протягом поточного року у Старовижівському районі двох дітей засудили за вчинення кримінальних правопорушень. До однієї особи, яка не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність, застосовано примусові заходи виховного характеру та трьом неповнолітнім повідомлено про підозру.

Однак, старшим оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей райвідділу не виявлялися причини та умови, що призводять до вчинення дітьми кримінальних правопорушень. Подання про необхідність усунення їх причин та умов відповідним органам влади, адміністраціям навчальних закладі не вносились.

На усунення виявлених порушень прокуратурою району внесено подання начальнику Старовижівського РВ УМВС України у Волинській області та начальнику відділу освіти Старовижівської РДА.

За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадових осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку будять весну. ФОТО
21 березень, 2013, 07:00
На Волині покарали трьох посадовців
20 березень, 2013, 19:16