Користь біокаміну для навколишнього середовища*

Користь біокаміну для навколишнього середовища*
Люди все частіше зважують, як їх вибір впливає на навколишнє середовище. Це стосується і придбання опалювальних приладів.

Ви можете не розуміти, наскільки більш екологічним є камін на етанолі в порівнянні з традиційними моделями. Ми розглянемо це питання, щоб допомогти вам зробити більш правильний вибір. Різні варіанти біокамінів представлені тут - https://glossfire.com.ua/vstraivaemye компанією Gloss Fire.
Турбота про планету зовсім не означає відмову від тепла і затишку. Ось 3 причини, які роблять етанолові опалювальні прилади дружніми до природи.

«Чисте» тепло
Етанол є дуже чистим видом палива. Під час згоряння не утворює сажу, попіл і кіптяву. У приміщенні навіть не обов'язково обладнувати спеціальний димохід. Досить просто якісної вентиляції. Ви отримуєте тепло, але без викиду забруднюючих речовин в атмосферу. При згорянні етанолу виділяється невелика кількість вуглекислого газу і води. Атмосфері або грунту це не шкодить.

Просте чищення
Завдяки спалюванню чистого біоетанолу камін практично не забруднюється. Тому він дуже невибагливий в обслуговуванні. Йому не потрібна регулярне чищення із застосуванням агресивних хімічних засобів. Це також знижує навантаження на навколишнє середовище. Адже відпрацьовані миючі засоби потрапляють в ґрунт і воду. А якщо камін досить протерти вологою тканиною, нічого цього не станеться.

Відновлюваний ресурс
Паливо для каміна - етанол, добувають з рослинної сировини (такої як кукурудза). У звичайному опалювальному приладі використовуються дрова. Щоб отримати їх, потрібно спиляти дерева. Вони також відновлюються, але набагато повільніше, ніж та ж кукурудза. Дерева є цінним джерелом кисню, а також відіграють важливу роль в екосистемі, з якої їх вилучають для перетворення в дрова. Ще один важливий плюс (в порівнянні зі звичайним газом) - для отримання горючої рідини не потрібне втручання в земні надра.

Люди можуть знайти багато варіантів для отримання вогню в каміні. Але далеко не всі види палива є екологічно чистими. Більш того - використання деяких з них шкідливе для навколишнього середовища. Біоетанол - повністю натуральна, чиста і ефективна в застосуванні горюча речовина. Він виробляється з таких видів сировини, як кукурудза, картопля і целюлоза. По суті, це денатурований алкоголь, який горить чистим полум'ям. Виділяється при цьому вуглекислий газ, що споживається рослинами, які потім знову стають сировиною для виробництва палива. В результаті коло замикається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.