Премʼєр наказав підготуватися до повеней

Премʼєр наказав підготуватися до повеней
Премʼєр-міністр України Микола Азаров закликав центральні і місцеві органи влади ретельно підготуватися до потепління і, як наслідок, до можливої повені.

Про це він заявив під час засідання уряду 20 березня 2013 року.

Азаров підкреслив, що, за прогнозами українських метеорологів, найближчим часом на нас ще чекають морози, рясні снігопади й зливи. А кардинального потепління можна очікувати на початку квітня.

«Тому звертаю увагу Міжвідомчого оперативного штабу на чолі з віце-прем’єром Олександром Вілкулом, а особливо ‒ Державної служби з надзвичайних ситуацій ‒ на першочергову увагу до організації нормального проходу великої води», ‒ відзначив глава уряду.

Він підкреслив, що лід вже більш-менш зійшов, але загроза повеней в окремих районах через танення снігу і опади зберігається. Це стосується в першу чергу Волинської, Рівненської і Чернігівської областей. На річках Карпат вода вже піднімалася на 1,5-2,0 метра, а на деяких ділянках захисних дамб річки Тиса ‒ навіть до 6 метрів. Зараз рівні води знизилися, але ще будуть інші хвилі їх росту. За словами глави уряду, центральні і місцеві органи влади повинні зробити все необхідне, щоб можлива повінь і повʼязані з нею природні явища не призвели до негативних наслідків.

«Треба енергійно і постійно усувати виявлені недоліки. Йдеться про розчищення русел та дренажів, зміцненні водозахисних споруд і т.п., ‒ відзначив Азаров. ‒ Тут, підкреслюю, на особливу відповідальність місцевої влади. Ці роботи місцева влада повинна організувати з високою відповідальністю за безпеку наших громадян, за збереження майна людей, громад і підприємств. Ніхто не вправі очікувати, що все зроблять рятувальники. Навпаки, треба зробити все, щоб рятувальникам не залишилося роботи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли дороги будуть ремонтувати в області?
Відповісти
Останні новини
Премʼєр наказав підготуватися до повеней
21 березень, 2013, 09:51
YouTube встановив новий рекорд
21 березень, 2013, 09:23