Екс-начальника управління засудили за підробку документів

Екс-начальника управління засудили за підробку документів
Колишнього начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Володимира Кеца визнано винним у службовому підробленні.

Таким є вирок Луцького міськрайонного суду, – пише IA ZIK.

Кеца, який нині працює заступником начальника регіонального відділення Фодну держмайна в області, звинувачували у тендерних оборудках. Мовляв, у жовтні, керуючи соцуправлінням ОДА, він підписав звіт про результати здійснення процедур відкритих торгів із зменшенням ціни щодо закупівлі товарів робіт і послуг за державні кошти, хоча тендеру насправді не відбулося. На підставі цього документу через завищення ціни закупівлі було зайво витрачено майже 95 тисяч гривень.

Своєю чергою, Кец вини не визнав. Він заявив, що не мав підстав не довіряти своїм підлеглим та рішенням тендерного комітету. Мовляв, у 2007 році управління соцзахисту організовувало більше десятка напрямків проведення торгів. А процедура проведення тендерів була надзвичайно складною, оскільки, щоб їх провести, потрібна згода центру тендерних процедур.

Щоправда, суддя Андрій Сівчук таки визнав Кеца винним у службовому підробленні – частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Він призначив покарання у вигляді штрафу у 700 гривень та заборони упродовж року обіймати «хлібні» посади.

Однак, оскільки сплинув термін давності, Кеца звільнили як від відбування покарання (основного і додаткового), так і від кримінальної відповідальності.

У прокуратурі вирішили цей вирок у апеляційному порядку не оскаржувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екс-начальника управління засудили за підробку документів
21 березень, 2013, 10:24