У Криму вихователька била дітей до струсу мозку. ВІДЕО

У Криму вихователька била дітей до струсу мозку. ВІДЕО
У дитсадку №83 міста Севастополя вихователька наносила тяжкі побої малюкам.

Дво- та трирічні діти поверталися додому з синцями та подряпинами, або й взагалі – з відбитими нирками, ‒ про це йдеться у сюжеті ТСН.

За заявою матері дворічного хлопчика, який повернувся з садочка зі струсом головного мозку, прокуратура провела перевірку та зʼясувала – травми дитині заподіяла таки вихователька.

Трирічний Максим більше не ходить у садок. Хлопчик ще не може сказати, чого саме боїться, але йти туди навідріз відмовляється.

«Він доходить до воріт садка, підняв скандал, істерику, він не може, пручається, плаче», ‒ каже Валерій Мосендз, батько постраждалого хлопчика.

Це почалося, коли одного вечора дитину забрали з дитсадка із синцем, каже батько.

«Замазали товстим шаром господарчого мила лобік, щоб не було видно гематоми. Додому прийшли вмили – гематома одразу, моментально зʼявилася. Гематома на лобі з яйце, подряпина під оком. На мою думку, це був удар з розмаху чи збоку, що дитина просто не очікувала та не встигла підставити ручки», ‒ вважає Валерій Мосендз.

Лікарі діагностували в дитини забиття мʼяких тканин, спазм судин головного мозку та стрес. А вже за 10 днів медична допомога знадобилася ще одному вихованцю того ж дитсадка. У дворічного хлопчика був струс мозку. Батьки звернулися до прокуратури.

«Факт заподіяння тілесних ушкоджень дитини знайшов своє підтвердження. Вихователька була притягнута до дисциплинарної відповідальності у вигляді догани», ‒ сказав керівник відділу захисту прав дітей прокуратури Севастополя Денис Бугайов.

Завідуюча дитсадка коментувати ситуацію відмовилася. Зʼясувалося ‒ це не перший скандал, повʼязаний з цим дитсадком. Колись дитина дістала тут забиття нирок.

«Дитина розповіла, що під час вечері, коли вони їли, грала на сопілочці. Вона намагалася вихватити в нього цю іграшку та подряпала йому ручку й зламала свій ніготь, через що і обурилася. І йому в спину вже кинула цю тарілку та влучила по нирках», ‒ розповіла мама постраждалого хлопчика.

А ще хлопчик скаржився, що його били по голові. Проте суд тоді провини працівниці не побачив. Навпаки, після інциденту з нянечки жінку перевели у виховательки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай батько тієї дитини надає по голові і по ниркам виховательці. Руки їй поламати, а не догану..
Відповісти
Останні новини
У Криму вихователька била дітей до струсу мозку. ВІДЕО
21 березень, 2013, 11:01