Незрячий вчитель із Луцька розказав, як завадити дітям списувати

Незрячий вчитель із Луцька розказав, як завадити дітям списувати
У луцькій школі № 3 історію дітям викладає незрячий вчитель Степан Мойса.

Про це пише Конкурент.

Чоловік щодня на дорогу на роботу з дому витрачає 40 хвилин. «Мені до зупинки трошки йти, хвилин 10-15, і їхати хвилин 20. Але це ще не відстані, порівняно з великими містами», - каже він.

«Так склалося, що серед моїх ровесників у селі не вступив у вищу школу ніхто, а лише я – незрячий. Для моєї бабусі то була така радість і гордість за мене. Вона навіть говорила, що тепер до мене треба звертатися на «ви». Також величезна підтримка у моєму рішенні була й з боку батьків», - пригадав Степан Мойса.

Він переконує, що нині готуватися до уроків непроблематично, адже є багато літератури на флешках, на дисках, у комп’ютерах, шрифтом Брайля.

«Я то не бачу, але я постійно маю пам’ятати, що діти бачать і вони 90 % інформації отримують через зір. Я вам скажу так, що відсутність зору – то є дуже великий тягар…» - зазначив учитель.

Педагог поділився досвідом, як не дати дітям списувати.

«Треба просто поставити так питання, щоби інформацію на нього не так легко було знайти в телефоні. Наприклад, коротко охарактеризувати історичного діяча, пов’язавши з темою. Телефон на це відповіді не дасть, ти сам мусиш зметикувати. Тобто це питання поставлене таким чином, що дитина сама має подумати, і з її відповіді одразу буде вбачатися, чи розуміє тему, чи просто списала з інтернету», - розповів Степан Мойса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: школа, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно самий гірший викладач.
Під його патронатом в класі ніхто не знав історію.
Оцінки ставив від балди, не цікаві урокі, несправедливий
На дошку в його класі поколіннями здавали чимало грошей, а дошки так він і не купив... Шкода що сліпий то єдине
Відповісти
Дура ти! Він професійний вчитель історії! І нормальна людина!
Відповісти
З Степаном Едуардовичем займалась репетиторством, підготовкою до ЗНО, і не зважаючи на те, що ми займались лише 7 місяців він підтягнув мене так, що я здала його на 180 балів..при тому історію ніколи не любила мені вона видавалась дуже нудною, та і моя викоадачка з історії України не дуже не дуже горіла бажанням донести, зацікавити дітей предметом.
Так,що Степана Едуардовича згадую з великою подякою, повагою, любов'ю в серці. І йому бажаю здоров'я, успіхів і терпіння, бо у викладацькій двяльності воно потрібне у 50 разів більше, а особливо у роботі зі старшокласниками.
Відповісти
Останні новини
Незрячий вчитель із Луцька розказав, як завадити дітям списувати
22 листопад, 2018, 00:42