Як не забувати речі в таксі?*

Як не забувати речі в таксі?*
Щодня в різних куточках світу люди забувають свої речі в таксі. Вони гублять мобільні телефони, гаманці, сумки та багато чого ще. Якщо з вами це трапилося, не поспішайте панікувати. Речі цілком можна повернути, звернувшись до транспортної компанії. Якщо ж це не допомогло, є ще поліція та адвокати. Але найкращий спосіб захисту майна – взагалі не залишати його в чужому автомобілі. Ми розповімо, що потрібно зробити для цього.

Корисні поради пасажирам таксі

Незалежно від того, вдасться чи ні повернути втрачений багаж зараз, варто захистити себе від подібних неприємностей в майбутньому. Наступні заходи безпеки допоможуть в цьому:
• Користуйтеся послугами відомих транспортних компаній. У Львові можете викликати таксі тут - http://lviv.express-taxi.ua/uk/. Подібні організації більш ретельно відносяться до роботи водіїв та дбають про свою репутацію. Тому вони намагаються повертати втрачені речі клієнтам.
• Вимагайте квитанцію або чек. На папері повинен бути вказаний номерний знак автомобіля, інформація про водія. Якщо такий документ відмовляються надавати, сфотографуйте номерний знак і запишіть дані про автомобіль. Принаймні постарайтеся запам’ятати ім’я та прізвище водія, якщо вони вказані на картці в салоні. Зберігайте SMS-повідомлення про прибуття автомобіля.
• Перед виходом з салону пересвідчіться, що нічого не лишаєте в ньому. Проведіть рукою по сидінню, загляньте під нього. Перевірте кишені. Бажано тримати сумки біля себе, а не класти їх у багажник. Коли якісь предмети лишаються поза полем зору, їх простіше забути.
• Після вживання алкоголю бажано сідати у таксі з другом. Коли людина знаходиться в стані сп’яніння, їй важко контролювати ситуацію. Вона може навіть не помітити, що з кишені випав телефон чи гаманець.
• Подорожуєте наодинці? Повідомте друга чи родича, куди саме їдете. Намагайтеся постійно тримати їх в курсі подій. Бажано також поділитися інформацією про номерний знак автомобіля, транспортну компанію та водія. Це допоможе довести вашу правоту у разі потреби.
• Позначте свої речі. Лишіть на них наліпку чи записку з контактною інформацією. Тоді водій, який знайде забуту сумку, зможе зв’язатися з вами. Можна також вкласти візитку чи записку з номером телефону всередину сумки чи рюкзака.
• Тримайте найбільш цінні предмети біля тіла. Менш неприємно втратити сумку з білизною та одягом, ніж гроші, документи та кредитні картки.

Якщо виявили втрату, зверніться до служби таксі чи в поліцію якомога швидше. Так з’являється більше шансів на те, що ви зможете повернути свої речі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.