Як уникнути обману в таксі?*

Як уникнути обману в таксі?*
Ви вважаєте, що усі водії таксі чесні? Серед них є багато людей, які полюбляють обманути довірливого туриста. І особливо часто це трапляється з подорожуючими в чужій країні. Один за найкращих способів захисту від обману – користуватися послугами надійних перевірених компаній. Наприклад, замовити таксі в Бориспіль ви можете тут - http://express-taxi.ua/uslugi-i-tarify/ekonom-taksi-borispol. А для усіх інших випадків ми підготували кілька корисних порад.

Правила чесної поїздки

Наступні поради допоможуть вам не лише зекономити гроші, а й уникнути більш серйозних проблем:
• Вивчайте інформацію наперед. Дізнайтеся про тарифи у вибраному місті. Прочитайте відгуки про різні служби таксі в інтернеті. Можете порадитися з місцевими жителями. Наприклад, запитайте у поліцейського, скільки приблизно потрібно заплатити за поїздку.
• Знайте маршрут. Таксисти полюбляють возити туристів довшими шляхами, щоб заробити більше грошей на зайвих кілометрах. Щоб уникнути цього, чітко поясніть водієві, яким маршрутом бажаєте їхати. Бажано показати дорогу на карті.
• Не зважайте на рекомендації таксиста. Він радить по дорозі заїхати в магазин чи кафе «просто подивитися»? Але там постараються зробити так, щоб ви щось купили чи скористались якимись послугами.
• Тримайте при собі дрібні гроші. Якщо ви розраховуватиметеся великою купюрою, таксист може сказати, що у нього немає решти. Якщо плануєте розрахуватися кредитною картою, наперед дізнайтеся, чи водій прийме її.
• Не розповідайте, що подорожуєте наодинці. Натякніть на те, що ви повинні зустрітися з друзями чи туристичною групою. Таксист – не ваш друг. З ним не потрібно поводитися надто відверто. Самотній іноземець – бажана здобич для недобросовісного водія.
• Фотографуйте автомобіль і номерний знак. По-перше, це стримує водія від поганих вчинків. По-друге, так ви матимете докази для поліції чи транспортної компанії. Хоча ми сподіваємося, що все буде гаразд і вони не знадобляться.
• Уточнюйте вартість проїзду. Якщо в автомобілі немає лічильника, вартість має повідомити оператор службі таксі при замовленні. Якщо водій відмовляється використовувати лічильник або каже, що він зламаний, краще покинути автомобіль.
• Відмовляйтеся впускати в автомобіль інших пасажирів. Навіть якщо водій каже, що так проїзд коштуватиме дешевше. Ви не знаєте, хто сидітиме поруч і які наміри в цієї людини.
• Тримайте речі при собі. Навіть сумки краще брати в салон, а не класти в багажник. Так простіше контролювати майно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: таксі, обман
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як уникнути обману в таксі?*
22 листопад, 2016, 16:15